Sitruunabroileri ja paahdetut maa-artisokat
Kun maa-artisokan paahtaa kuorineen, välttyy hankalalta kuorimiselta ja juures saa pehmeän, makeahkon maun.
3 annostayli 60 min550 kcal / annos (398g)
Ainekset
3 annosta
- 1pkt(n. 1 kg)Pirkka broilerin koipireisiä, maustamaton
- 1ps(350 g)Pirkka banaanisalottisipulia
- 10valkosipulinkynttä
- 1/2ruukkutuoretta timjamia
- 2(400 g)sitruunaa
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1ps(500 g)maa-artisokkia
- ripausPirkka sormisuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kuivaa broilerin koivet ja irrota reisipala koivesta. Kuori salottisipulit ja leikkaa ne pituussuunnassa halki. Kuori myös valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Halkaise yksi sitruuna pituussuunnassa puoliksi ja viipaloi puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Sekoita isossa kulhossa keskenään broilerit, sipulit, valkosipulinkynnet, timjami ja sitruunaviipaleet. Lisää öljy sekä mausteet. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Siirrä maa-artisokat isoon uuniastiaan tai leivinpaperin päälle pellille, ripottele päälle sormisuolaa. Paahda maa-artisokkia uunissa 225 asteessa ensin 15 minuuttia.
- Ota astia uunista, lisää marinoituneet broileripalat, sipulit ja sitruunat. Alenna sitten uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä 45 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.
- Valuta päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Koristele ruoka lopulla timjamilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Maa-artisokat tummuvat herkästi. Ellet käytä maa-artisokkia heti, pane ne kylmään, mielellään sitruunalla maustettuun veteen, tummumisen estämiseksi.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 398g100 g
- 550 kcal2 300 kJ
- Proteiinia 35 g
- Hiilihydraatteja14 g
- Rasvaa39 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Edellisten kommentoijien makupaletti on ilmeisesti lauantaimakkaran tasolla tai sitten kokkailussa on mennyt joku pahasti pieleen, koska tässä ruuassa oli hienostunut makumaailma, kertakaikkisen herkullinen. Kiitos hienosta reseptistä!
Kertakaikkisen kamalan makuinen ruoka. Ja bonuksena meni vatsa sekaisin.
KRuokareseptin mukaan tehty maa-artisokka broileri-ruoka oli hirveimmän makuista, mitä koskaan olen tehnyt ja maistanut. Mitään karvaamman makuista ruokaa en ole koskaan syönyt. Todellakin Halloween-annos. Kyseistä reseptiä en todellakaan suosittele kenellekään. Ei ole hyvää mainosta!