KorvasienikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Korvasienikeitto

Pehmeän täyteläinen korvasienikeitto valmistetaan tuoreista korvasienistä ja viimeistellään nokkos-basilikaöljyllä. Noin 7,95€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Nokkos-basilikaöljy

    • 2dltuoreita nokkosenlehtiä (tai pinaattia)
    • 1ruukkutuoretta basilikaa
    • 1dlrypsiöljyä
    • ripaus suolaa
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin nokkos-basilikaöljy. Ryöppää eli kiehauta nokkoset kiehuvassa vedessä nopeasti. Valuta hyvin. Mittaa nokkoset ja basilika teholeikkuriin tai -sekoittimeen. Hienonna ja lisää öljyä vähitellen koneen käydessä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Anna maustua.
  2. Puhdista sienet. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viiden minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin keittokertojen välissä ja jälkeen. Keitettäessä korvasienistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja, joten huolehdi keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja pilko sienet.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna rasva kattilassa, lisää sipulit ja sienet ja paista niitä hetken samalla käännellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.
  5. Lisää vesi, fondi ja persilja ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  6. Lisää kerma ja tuorejuusto. Kuumenna vielä, kunnes juusto liukenee keittoon. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla sekä lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Tarjoa keitto nokkos-basilikaöljyn kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-cit