Hyppää sisältöön
Korvasienikeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Korvasienikeitto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Pehmeän täyteläinen korvasienikeitto valmistetaan tuoreista korvasienistä ja viimeistellään nokkos-basilikaöljyllä.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 l
 
korvasieniä
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
3 rkl
 
voita tai öljyä
tai
3 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
8 dl
 
vettä
tai
1
 
tai
2–3 rkl
 
Pirkka tuoretta persiljaa hienonnettuna
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1 prk (180 g)
 
tai
 
mustapippuria
tai
 
(suolaa)
tai

Nokkos-basilikaöljy

2 dl
 
tuoreita nokkosenlehtiä (tai pinaattia)
tai
1 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai
1 dl
 
rypsiöljyä
tai
ripaus
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
886 kJ / 212 kcal
Rasva
19,1 g
josta tyydyttynyttä
6,8 g
Hiilihydraatit
5,7 g
josta sokereita
2,7 g
Proteiini
3,6 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Valmista ensin nokkos-basilikaöljy. Ryöppää eli kiehauta nokkoset kiehuvassa vedessä nopeasti. Valuta hyvin. Mittaa nokkoset ja basilika teholeikkuriin tai -sekoittimeen. Hienonna ja lisää öljyä vähitellen koneen käydessä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Anna maustua.
Puhdista sienet. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viiden minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin keittokertojen välissä ja jälkeen. Keitettäessä korvasienistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja, joten huolehdi keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja pilko sienet.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna rasva kattilassa, lisää sipulit ja sienet ja paista niitä hetken samalla käännellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.
Lisää vesi, fondi ja persilja ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää kerma ja tuorejuusto. Kuumenna vielä, kunnes juusto liukenee keittoon. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla sekä lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa keitto nokkos-basilikaöljyn kanssa.