Korvasienikeitto
Pehmeän täyteläinen korvasienikeitto valmistetaan tuoreista korvasienistä ja viimeistellään nokkos-basilikaöljyllä. Noin 7,95€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1lkorvasieniä
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 3rklvoita tai öljyä
- 3rklvehnäjauhoja
- 8dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
- 2-3rklPirkka tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1prk(180 g)Pirkka ruohosipulituorejuustoa
- mustapippuria
- (suolaa)
Nokkos-basilikaöljy
- 2dltuoreita nokkosenlehtiä (tai pinaattia)
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- 1dlrypsiöljyä
- ripaus suolaa
- mustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin nokkos-basilikaöljy. Ryöppää eli kiehauta nokkoset kiehuvassa vedessä nopeasti. Valuta hyvin. Mittaa nokkoset ja basilika teholeikkuriin tai -sekoittimeen. Hienonna ja lisää öljyä vähitellen koneen käydessä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Anna maustua.
- Puhdista sienet. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viiden minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin keittokertojen välissä ja jälkeen. Keitettäessä korvasienistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja, joten huolehdi keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja pilko sienet.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rasva kattilassa, lisää sipulit ja sienet ja paista niitä hetken samalla käännellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää vesi, fondi ja persilja ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää kerma ja tuorejuusto. Kuumenna vielä, kunnes juusto liukenee keittoon. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla sekä lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa keitto nokkos-basilikaöljyn kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Vetinen ja mauton . Vedestä puolet pois. Menee sienet hukkaan.