KantarellipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kantarellipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
Herkullinen kantarellipiirakka maistuu syksyn illanistujaisissa. Voit käyttää piirakassa myös muita sieniä.
  • Laktoositon

Ainekset

8 annosta

Pohja

3 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
ripaus
 
suolaa
tai
1 1/4 dl
 
rypsiöljyä
tai
1/2 dl
 
kylmää vettä
tai

Täyte

1 l (n. 300g)
 
kantarelleja
tai
1 (250 g)
 
purjoa
tai
2 rkl
 
margariinia tai voita
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
3
 
kananmunaa
tai
3/4 dl
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 127 kJ / 270 kcal
Rasva
17,5 g
josta tyydyttynyttä
3,7 g
Hiilihydraatit
19,6 g
josta sokereita
2,1 g
Proteiini
7,3 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia.

Puhdista sienet ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi. Puhdista ja hienonna purjo. Kuullota purjo rasvassa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla.

Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste ja pippuri kulhossa. Säästä osa juustoraasteesta piirakan pinnalle.

Levitä sienitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle ruokakermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoa kantarellipiirakka jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta