Kantarellipiirakka
Herkullinen kantarellipiirakka maistuu syksyn illanistujaisissa. Voit käyttää piirakassa myös muita sieniä.
8 annosta30 - 60 min230 kcal / annos (130g)
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- ripaussuolaa
- 1 1/4dlrypsiöljyä
- 1/2dlkylmää vettä
Täyte
- 1l(n. 300g)kantarelleja
- 1(250 g)purjoa
- 2rklmargariinia tai voita
- 1/2tlsuolaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 3kananmunaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia.
- Puhdista sienet ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi. Puhdista ja hienonna purjo. Kuullota purjo rasvassa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla.
- Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste ja pippuri kulhossa. Säästä osa juustoraasteesta piirakan pinnalle.
- Levitä sienitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle ruokakermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoa kantarellipiirakka jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 230 kcal957 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja14 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Käytin epähuomiossa ja tietämättömyyttäni kylmäpuristettua rypsiöljyä. Ei olisi pitänyt, maku ja tuoksu ei ole mikään ihana... Jatkossa luen kommentit ennen ruuanvalmistusta. Muuten mukavan helppo tehdä ja päällys mainio. Mietin, olisiko oliiviiöljy toiminut rypsiöljyn asemesta?
Öljyt hakusessa, oliiviöljyä voi myös hyvin käyttää halutessaan rypsiöljyn tilalla.
Pohja oli erityisen hyvää! Täytteeseen laitoin 2 pientä sipulia, puolisen desiä edam-juustoraastetta ja tuorekermapukin (crème fraîche). Aivan mahtavaa, parempaa kuin se rasvainen ja juustoinen, mitä aiemmin testattu.
Korvasin öljyn juoksevalla margariinilla. Hyvää tuli.
Tosi hyvää, erityisesti kylmäpuristetulla rypsiöjyllä ja luomukaurahiutaleilla. Esipaistoin pohjaa pitempään kuin ohjeessa, tuli ihanan rapeaa
Kiitos hienosta ohjeesta. tosi herkullinen ja helppotekoinen. Öljy helppo rasva, ei tarvitse nyppiä, sekoittamalla hoituu. Teen varmasti toistekin.
Todella herkullinen ohje ja toimii hienosti purjon puuttuessa myös sipulin kanssa!
"Yäh", harmi kuulla, että piirakka on mennyt pilalle. Reseptissä käytetyn rypsiöljyn maku on mieto ja neutraali. Kylmäpuristettu rypsiöljy taas on viljaisan ja voimakkaan makuista. Sitä emme suosittele tähän piirakkaan tavallisen rypsiöljyn korvaajaksi.
Rypsiöljyn voimakas maku pilasi kyllä koko piiraan yäk, harmi juttu, siinä meni kanttarellit..
Kuivakas pohja