• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kantarellipiirakka

Herkullinen kantarellipiirakka maistuu syksyn illanistujaisissa. Voit käyttää piirakassa myös muita sieniä.
Kantarellipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 230 kcal / annos (130g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia.
  2. Puhdista sienet ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi. Puhdista ja hienonna purjo. Kuullota purjo rasvassa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla.
  3. Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste ja pippuri kulhossa. Säästä osa juustoraasteesta piirakan pinnalle.
  4. Levitä sienitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle ruokakermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoa kantarellipiirakka jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 230 kcal957 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille48