Kantarellipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Laktoositon
Ainekset
Pohja | |
---|---|
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
ripaus | suolaa tai |
1 1/4 dl | rypsiöljyä tai |
1/2 dl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
1 l (n. 300g) | kantarelleja tai |
1 (250 g) | purjoa tai |
2 rkl | margariinia tai voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 | kananmunaa tai |
3/4 dl | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 127 kJ / 270 kcal |
Rasva | 17,5 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 19,6 g |
josta sokereita | 2,1 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia.
Puhdista sienet ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi. Puhdista ja hienonna purjo. Kuullota purjo rasvassa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla.
Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste ja pippuri kulhossa. Säästä osa juustoraasteesta piirakan pinnalle.
Levitä sienitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle ruokakermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoa kantarellipiirakka jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.