Juustoinen juures-sienipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juustoinen juures-sienipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Juustoisen juures-sienipiirakan pohja on murea ja maukas, koska siihen on käytetty juustoraastetta. Juurestäyte saa makua vuohenjuustosta.

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    100 g
     
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 dl
     
     
    tai
    tai
    1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Täyte

    2 (200 g)
     
    porkkanaa
    tai
    1 pieni (100 g)
     
    palsternakka
    tai
    pala (100 g)
     
    purjoa
    tai
    1 rs (200 g)
     
    Pirkka herkkusieniä
    tai
    1–2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1/2 dl
     
    tuoretta oreganoa hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    juoksevaa hunajaa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 tl
     
    kuivattua timjamia
    tai
    1 tlk (365 g/150 g)
     
    tai

    Pinnalle

    3
     
    kananmunaa
    tai
    3 dl
     
    tai
     
    tuoretta oreganoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    908 kJ / 218 kcal
    Rasva
    15 g
    josta tyydyttynyttä
    8,5 g
    Hiilihydraatit
    13,3 g
    josta sokereita
    3,9 g
    Proteiini
    6,5 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Paloittele kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Mittaa joukkoon kaikki pohjan kuivat aineet. Aja murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi juustoraaste ja kylmä maito. Käytä konetta, kunnes taikina muodostaa pallon.Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään kovettumaan.

    Raasta kuoritut porkkanat ja palsternakka. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuullota kasviksia pannulla rasvassa noin 5 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät. Kuutioi puhdistetut herkkusienet. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja timjamilla.

    Levitä hieman jäähtynyt kasvisseos pohjan päälle. Murustele pinnalle puolet valutetuista vuohenjuustokuutioista. Sekoita munat ja ruokakerma kulhossa. Kaada seos piirakkavuokaan. Murustele pinnalle loput vuohenjuustokuutiot.

    Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes täyte hyytynyt ja pohja on kypsä. Koristele tuoreella oreganolla. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä salaatin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
      Hinta 1,35/kpl
      1,35/kg
    • Pirkka Grana Padano juustoraaste 100g laktoositon
      Hinta 2,85/kpl
      28,50/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Palsternakka 500g luomu Suomi 1lk
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka Parhaat vuohenjuusto kuutioina suolavedessä 365 g / 150 g
      Hinta 3,29/kpl
      21,93/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Porkkana 500g ES/IT 1lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (18 arviota)