Lohi-pinaattipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
3 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 tl | suolaa tai |
125 g | voita tai |
1 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1 (100 g) | punasipuli tai |
1 ps (65 g) | tai |
1 pkt (200 g) | lämminsavukirjolohta tai |
2 | kananmunaa tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 996 kJ / 238 kcal |
Rasva | 14,5 g |
josta tyydyttynyttä | 8,2 g |
Hiilihydraatit | 17,9 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 8,7 g |
Suola | 1,2 g |
Valmistus
Nypi kulhossa vehnäjauhot, suola ja huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
Hienonna kuorittu punasipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää pinaatti ja paista hetki.
Paloittele savukala. Levitä kalapalat ja sipuli-pinaattiseos piirakkapohjalle.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää ruokakerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut väriä. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki! Piirakan voit valmistaa myös kylmäsavukirjolohesta. Suikaloi kalaviipaleet ja levitä pohjalle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Luomu babypinaatti 65g Roosa nauhaHinta 2,19/kpl33,69/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pirkka babypinaatti 65gHinta 1,49/kpl22,92/kg
- Pinaatti 70g 1lkHinta 1,69/kpl24,14/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl5,83/lIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(100 arviota)
- 30 - 60 min4,0(280 arviota)
- 30 - 60 min3,1(8 arviota)
- 30 - 60 min3,8(406 arviota)
- 30 - 60 min3,9(141 arviota)
- 30 - 60 min4,1(15 arviota)
- yli 60 min3,6(17 arviota)
- 30 - 60 min3,7(210 arviota)
Arvostele resepti
- Hande21 päivää sittenVoiko pakastaa, muuttuuko koostumus? Jos juhlat lauantaina ja keskiviikkona tekisi pakastimeen.
- K-Kuluttajapalvelu21 päivää sittenHande, tätä ei ole testattu, mutta voit halutessasi pakastaa piirakan.
- Kalle1 kuukausi sittenVoiko tämän tehdä pellille, jos tekee kaksinkertaisena? Mikä on paistoaikaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenKalle, valitettavasti reseptiä ei ole testattu pellillisenä, mutta todennäköisesti sopiva määrä tulee kun tekee 2,5 kertaisena. Myös paistoaika on todennäköisesti hieman pidempi, mutta tätä ei ole testattu, joten se tulee itse arvioida.
- Paraspiiras3 kuukautta sittenAivan mahtava, uusi suosikki ehdottomasti! Ja valmispohjaan ketterästi… 😉
- Annelik4 kuukautta sittenTodella hyvä resepti. Laiskuuttani korvasin pohjan suolaisen piirakan pakastetulla valmispohjalla. En yleensä tee piirakoita, mutta nyt tarvitsin ohjeen yo-pöytään ja tämä on se! Olen tehnyt piirakan kahdesti ja kaikki maistaneet ovat kehuneet sitä. Helppo myös lämmittää juhlapöytään. Hetki 150 C:ssa riittää.
- Ritu5 kuukautta sittenMiksi aina voita? Öljyllä tulee terveellisempää ja ihan yhtä hyvää.
- Julia5 kuukautta sittenVoiko tätä reseptiä soveltaa että jättää pinaatit pois ja lisää paprikaa?
- Riitta5 kuukautta sittenMari; kun ei erikseen ohjeisteta, niin sanoisin että "normaaliasetus" eli sekä ylä- että alalämpö, mutta piirakka siis uunin alaosaan. Näin paistuu molemmilta puolilta, mutta enemmän alhaalta.
- Marlis8 vuotta sittenKuuluu ehdottomiin piirakka suosikkeihin.