Lohi-pinaattipiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-pinaattipiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Ruokaisa lämminsavukirjolohipiirakka saa kauniin värin pinaatista. Piirakka sopii hienosti juhlapöytään tai lounas- ja iltapalalautaselle.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    3 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    125 g
     
    voita
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    1 (100 g)
     
    punasipuli
    tai
    1 ps (65 g)
     
    tai
    1 pkt (200 g)
     
    lämminsavukirjolohta
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    996 kJ / 238 kcal
    Rasva
    14,5 g
    josta tyydyttynyttä
    8,2 g
    Hiilihydraatit
    17,9 g
    josta sokereita
    1,5 g
    Proteiini
    8,7 g
    Suola
    1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Nypi kulhossa vehnäjauhot, suola ja huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

    Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

    Hienonna kuorittu punasipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää pinaatti ja paista hetki.

    Paloittele savukala. Levitä kalapalat ja sipuli-pinaattiseos piirakkapohjalle.

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää ruokakerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan.

    Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut väriä. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

    Vinkki! Piirakan voit valmistaa myös kylmäsavukirjolohesta. Suikaloi kalaviipaleet ja levitä pohjalle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka Luomu babypinaatti 65g Roosa nauha
      Hinta 2,19/kpl
      33,69/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Punasipuli Suomi
      Hinta n. 0,20/kpl
      1,95/kg
    • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,15/kpl
      3,29/kg
    • Pirkka babypinaatti 65g
      Hinta 1,49/kpl
      22,92/kg
    • Pinaatti 70g 1lk
      Hinta 1,69/kpl
      24,14/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Plussa-etu −7 %
      Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,50/2 kpl
      5,83/l
      Ilman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,19/kpl
      44,07/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (92 arviota)

    • Hande
      21 päivää sitten
      Voiko pakastaa, muuttuuko koostumus? Jos juhlat lauantaina ja keskiviikkona tekisi pakastimeen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      21 päivää sitten
      Hande, tätä ei ole testattu, mutta voit halutessasi pakastaa piirakan.
    • Kalle
      1 kuukausi sitten
      Voiko tämän tehdä pellille, jos tekee kaksinkertaisena? Mikä on paistoaikaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 kuukausi sitten
      Kalle, valitettavasti reseptiä ei ole testattu pellillisenä, mutta todennäköisesti sopiva määrä tulee kun tekee 2,5 kertaisena. Myös paistoaika on todennäköisesti hieman pidempi, mutta tätä ei ole testattu, joten se tulee itse arvioida.
    • Paraspiiras
      3 kuukautta sitten
      Aivan mahtava, uusi suosikki ehdottomasti! Ja valmispohjaan ketterästi… 😉
    • Annelik
      4 kuukautta sitten
      Todella hyvä resepti. Laiskuuttani korvasin pohjan suolaisen piirakan pakastetulla valmispohjalla. En yleensä tee piirakoita, mutta nyt tarvitsin ohjeen yo-pöytään ja tämä on se! Olen tehnyt piirakan kahdesti ja kaikki maistaneet ovat kehuneet sitä. Helppo myös lämmittää juhlapöytään. Hetki 150 C:ssa riittää.
    • Ritu
      5 kuukautta sitten
      Miksi aina voita? Öljyllä tulee terveellisempää ja ihan yhtä hyvää.
    • Julia
      5 kuukautta sitten
      Voiko tätä reseptiä soveltaa että jättää pinaatit pois ja lisää paprikaa?
    • Riitta
      5 kuukautta sitten
      Mari; kun ei erikseen ohjeisteta, niin sanoisin että "normaaliasetus" eli sekä ylä- että alalämpö, mutta piirakka siis uunin alaosaan. Näin paistuu molemmilta puolilta, mutta enemmän alhaalta.
    • Marlis
      8 vuotta sitten
      Kuuluu ehdottomiin piirakka suosikkeihin.