• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-pinaattipiirakka

Lohi-pinaattipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (110g)

Ainekset

6-8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota yksi taikinalevy ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) kokoiseksi ja painele tiiviisti pohjalle ja reunoille. Tasoita reuna. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Kiehauta pinaatinlehdet ja hienonnetut kevätsipulit öljyssä.
  3. Paloittele lämminsavukirjolohi. Levitä kalapalat, tilli ja pinaatti-sipuliseos piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma. Mausta ripauksella pippuria. Kaada seos piirakkavuokaan.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki: Piirakan voit valmistaa myös kylmäsavukirjolohesta. Suikaloi kalaviipaleet ja levitä pohjalle.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14