• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Värikäs kala-vihanneswokki ja sitruunariisi

Vihanneksista, katkaravusta ja vaaleasta kalasta syntyy nopea ja herkullinen wokki. Kokeile wokkiin erilaisia kaloja, esimerkiksi ahventa tai siikaa.
Värikäs kala-vihanneswokki ja sitruunariisi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Wokki

Koristeeksi

    • tillinoksia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi ja lisää suola ja sitruunan raastettu kuori sekä tillinvarret ja riisi. Keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika ja anna hautua vielä 5 minuuttia kannen alla.
  2. Poista tillinvarret ja sekoita joukkoon sitruunan mehu. Pakkaa kuuma riisi tiukasti öljyttyyn, pieneen kakku- tai jäädykevuokaan tai kapeaan kulhoon, tasoita pinta. Peitä vuoka ja pidä lämpimänä.
  3. Leikkaa kalafilee suikaleiksi ja mausta suolalla ja sitruunan mehulla. Puhdista kevätsipulit ja suikaloi ne. Kiehauta sipulit pehmeiksi öljyssä ja lisää wok-vihannekset. Paista niitä muutama minuutti kunnes ovat kuumentuneet kauttaaltaan.
  4. Lisää vesi, johon on sekoitettu kalafondi ja maissitärkkelys ja sekoita kunnes seos kiehuu. Lisää chilikastike ja sokeri sekä kalapalat. Anna kiehua hiljaa kannen alla noin viisi minuuttia, kunnes kala on keskeltäkin valkoista. Sekoita varovasti joukkoon katkaravut ja kuumenna vielä kiehuvaksi, mutta älä keitä.
  5. Kumoa riisi ison laakean tarjoiluvadin keskelle ja lusikoi wokki riisin ympärille. Koristele vati tillinoksilla.

Ravintosisältö perannos 500g100 g

  • 480 kcal2 010 kJ
  • Proteiinia31 g
  • Hiilihydraatteja60,5 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1