• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juures-possuwokki

Maukkaat kotimaiset juurekset ovat tämän juures-possuwokin salaisuus.
Juures-possuwokki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 160 kcal / annos (215g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 400gporsaan ulkofileepihvejä (naturel)
    • 250gporkkanaa
    • 200gpalsternakkaa
    • 200glanttua
    • 1pieni (120 g)purjo
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2rklPirkka soijaa
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1/2-1rklinkivääritahnaa
    • 1/2tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa pihvit ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (n. 1/2 cm x 4 cm) tikuiksi. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Puhdista ja viipaloi sienet. Hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna wokkipannussa 1 rkl öljyä ja kypsennä lihasuikaleet kahdessa erässä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat sivuun lautaselle.
  4. Kuumenna 1 rkl öljyä ja lisää kasvikset kuullottumaan pannulle muutamaksi minuutiksi. Lisää hetken päästä myös sienet. Mausta soijalla, hunajalla, inkivääritahnalla ja pippurilla. Hauduta hetki. Tarkista kasvisten kypsyys (ne saavat jäädä rapsakoiksi). Lisää joukkoon lihasuikaleet ja kuumenna. Tarjoa wokki vehnänuudeleiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat hieman tulisuutta, kokeile wokin kanssa Pirkka maapähkinä-kookoskastiketta.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 215g100 g

  • 160 kcal668 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille