• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Italialainen vihanneskeitto

Italialainen vihanneskeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 6 annosta

Pinnalle

    • 1-2dlpersiljaa hienonnettuna
    • 2(200 g)tuoretta tomaattia

Lisäksi

    • Pirkka maalaiskauraleipää
    • oliiviöljyä
    • parmesaaniraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Kuori ja lohko sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilipalko, josta on poistettu siemenet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja kuoritut porkkanat sekä lehtisellerit viipaleiksi.
  2. Kiehauta kattilassa öljyssä purjo, sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää joukkoon kaali, porkkanat ja lehtiselleri. Kaada päälle vesi. Lisää fondit, tomaattipyree ja mausteet. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 1/2 tuntia.
  3. Lisää keittoon valutetut kikherneet ja kuumenna kiehuvaksi. Ripottele keiton pinnalle runsaasti persiljaa ja kuutioitua tomaattia.
  4. Sivele maalaisleipäviipaleet oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Lämmitä leipiä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5