Kirjolohta saltimbocca ja palsternakkasipsit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kirjolohi saltimbocca ja palsternakkasipsit on täydellinen iltapala niin arkeen kuin vaikka viikonlopun leffailtaankin! Tarjoa lisäksi salaattia.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
600 g | nahatonta kirjolohifileetä tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
16 | tuoretta salvianlehteä tai |
4 viipaletta (n. 70 g) | tai |
4 | cocktailtikkua tai |
Palsternakkasipsit | |
---|---|
3–4 (n. 600 g ) | palsternakkaa tai |
3 rkl | öljyä tai |
3 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 671 kJ / 160 kcal |
Rasva | 10,5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 3,9 g |
josta sokereita | 2,1 g |
Proteiini | 11,1 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi parin millin viipaleiksi. Sekoita kulhossa öljy, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri. Lisää palsternakkaviipaleet ja sekoittele, jotta ne maustuvat. Lado viipaleet limittäin uunivuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Mausta kala sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kala 4 osaan. Lisää jokaisen kalapalan päälle 3 salvianlehteä. Nosta kalapalat kinkkuviipaleiden päälle ja kietaise viipaleet kalojen ympärille. Aseta iso salvianlehti jokaisen saumakohdan päälle ja kiinnitä cocktailtikulla.
Nosta kalapalat palsternakkapedille ja sipaise salvianlehdille palsternakkojen sitruunaöljyä. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,99/kpl
- Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70gHinta 4,59/kpl65,57/kg
- Fredman cocktailtikku 200kpl/80mmHinta 1,89/kpl0,01/kpl
- Palsternakka 500g luomu Suomi 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,69/kpl5,29/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,5(17 arviota)
- alle 30 min3,7(3 arviota)
- 30 - 60 min4,5(13 arviota)
- 30 - 60 min3,7(14 arviota)
- alle 30 min4,6(14 arviota)
- alle 30 min4,6(40 arviota)
- alle 30 min3,9(23 arviota)
- 30 - 60 min4,3(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (6 arviota)