Kirjolohta saltimbocca ja palsternakkasipsit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohta saltimbocca ja palsternakkasipsit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kirjolohi saltimbocca ja palsternakkasipsit on täydellinen iltapala niin arkeen kuin vaikka viikonlopun leffailtaankin! Tarjoa lisäksi salaattia.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
nahatonta kirjolohifileetä
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
16
 
tuoretta salvianlehteä
tai
4 viipaletta (n. 70 g)
 
tai
4
 
cocktailtikkua
tai

Palsternakkasipsit

3–4 (n. 600 g )
 
palsternakkaa
tai
3 rkl
 
öljyä
tai
3 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
666 kJ / 159 kcal
Rasva
10,3 g
josta tyydyttynyttä
1,6 g
Hiilihydraatit
3,9 g
josta sokereita
2,1 g
Proteiini
11,2 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi parin millin viipaleiksi. Sekoita kulhossa öljy, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri. Lisää palsternakkaviipaleet ja sekoittele, jotta ne maustuvat. Lado viipaleet limittäin uunivuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Mausta kala sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kala 4 osaan. Lisää jokaisen kalapalan päälle 3 salvianlehteä. Nosta kalapalat kinkkuviipaleiden päälle ja kietaise viipaleet kalojen ympärille. Aseta iso salvianlehti jokaisen saumakohdan päälle ja kiinnitä cocktailtikulla.

Nosta kalapalat palsternakkapedille ja sipaise salvianlehdille palsternakkojen sitruunaöljyä. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Etuhinta n. 0,42/kpl
    2,49/kg
    norm. n. 0,68/kpl (3,99/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70g
    Hinta 4,59/kpl
    65,57/kg
  • Fredman cocktailtikku 200kpl/80mm
    Hinta 1,85/kpl
    0,01/kpl
  • Palsternakka 500g luomu Suomi 1lk
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 32,90/kg
  • Pirkka sitruuna
    Etuhinta n. 0,38/kpl
    1,99/kg
    norm. n. 0,44/kpl (2,29/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Negroni parmankinkkuviipaleet 80g
    Hinta 6,19/kpl
    77,38/kg
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,71/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,0 (6 arviota)