• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirjolohta saltimbocca ja palsternakkasipsit

Kirjolohta saltimbocca ja palsternakkasipsit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 434 kcal / annos (280g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gnahatonta kirjolohifileetä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 16tuoretta salvianlehteä
    • 4cocktailtikkua

Palsternakkasipsit

    • 3-4(n. 600 g )palsternakkaa
    • 3rklöljyä
    • 3rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi parin millin viipaleiksi. Sekoita kulhossa öljy, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri. Lisää palsternakkaviipaleet ja sekoittele, jotta ne maustuvat. Lado viipaleet limittäin uunivuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
  2. Mausta kala sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kala 4 osaan. Lisää jokaisen kalapalan päälle 3 salvianlehteä. Nosta kalapalat kinkkuviipaleiden päälle ja kietaise viipaleet kalojen ympärille. Aseta iso salvianlehti jokaisen saumakohdan päälle ja kiinnitä cocktailtikulla.
  3. Nosta kalapalat palsternakkapedille ja sipaise salvianlehdille palsternakkojen sitruunaöljyä. Jatka kypsentämistä vielä 15-20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 434 kcal1 820 kJ
  • Proteiinia34 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu