Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Kirjolohta saltimbocca ja palsternakkasipsitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohta saltimbocca ja palsternakkasipsit

Kirjolohi saltimbocca ja palsternakkasipsit on täydellinen iltapala niin arkeen kuin vaikka viikonlopun leffailtaankin! Tarjoa lisäksi salaattia.

Ainekset

4 annosta
    • 600gnahatonta kirjolohifileetä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 16tuoretta salvianlehteä
    • 4cocktailtikkua

Palsternakkasipsit

    • 3–4(n. 600 g )palsternakkaa
    • 3rklöljyä
    • 3rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi parin millin viipaleiksi. Sekoita kulhossa öljy, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri. Lisää palsternakkaviipaleet ja sekoittele, jotta ne maustuvat. Lado viipaleet limittäin uunivuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
  2. Mausta kala sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kala 4 osaan. Lisää jokaisen kalapalan päälle 3 salvianlehteä. Nosta kalapalat kinkkuviipaleiden päälle ja kietaise viipaleet kalojen ympärille. Aseta iso salvianlehti jokaisen saumakohdan päälle ja kiinnitä cocktailtikulla.
  3. Nosta kalapalat palsternakkapedille ja sipaise salvianlehdille palsternakkojen sitruunaöljyä. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille6 arvostelua