• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KaritsasaltimboccaReseptin teki kumppani

Karitsasaltimbocca

Karitsasaltimboccassa salvian aromi, kinkun suolaisuus ja karitsan mureus vievät kielen mennessään. Resepti: Alex Nurmi

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4karitsan ulkofileetä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 8oksaa tuoretta salviaa
    • 6siivua Pirkka Parhaat parmankinkkua

Valmistus

yli 60 min
  1. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvian lehtiä fileiden pinnalle.
  2. Nosta lihat vastakkain, kääri kinkunsiivut ympärille ja paista nopeasti kaunis väri pintaan paistinpannulla.
  3. Aseta paistomittari fileen keskiosaan, nosta uunivuokaan ja kypsennä uunissa 120 asteessa, kunnes sisälämpötila on 53-54 astetta.
  4. Nosta liha pois uunivuoasta ja anna vetäytyä hetki. Huolehdi, ettei sisälämpötila nouse vetäytymisen aikana yli 56 asteen.
  5. Leikkaa lämpimät fileet annospaloiksi ja tarjoile lisäkkeiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Salviaan ja parmankinkkuun voi kääriä myös kanaa, kalaa ja possuakin, joten käytä luovuutta kun kokkailet tätä pääruokaa

Kommentoi

Arvosana reseptille