Possupihvit pippuri-kermakastikkeessa
Hauduta porsaan sisäfileepihvit meheviksi pippurisessa kermakastikkeessa.
6-8 annosta30 - 60 min141 kcal / 100 g
Ainekset
6-8 annosta
- 2isoa (300 g)sipulia
- 1-2valkosipulinkynttä
- 2rkljuoksevaa margariinia
- 1/2tlsuolaa
- n. 1/2tlmustapippuria
- 1tlrosmariinia
- 1rklvehnäjauhoja
- 3dlvettä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %) tai
- kuohukermaa
- 1/2tlsuolaa
- persiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa filee noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Painele pihvit käsin hieman ohuemmiksi.
- Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Ruskista pihvit useassa erässä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pihvit laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle rosmariinia.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla muutama minuutti. Ripottele päälle vehnäjauhot. Kaada vesi joukkoon sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia.
- Paloittele juusto ja sulata palat kastikkeeseen. Lisää kerma ja noin 1/2 tl suolaa. Kaada kastike pihvien päälle vuokaan.
- Peitä vuoka foliolla ja nosta 200-asteiseen uuniin. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoa valkosipuliperunoiden ja salaatin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 141 kcal589 kJ
- Proteiinia 13,3 g
- Hiilihydraatteja1,69 g
- Rasvaa8,61 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvää, nestettä ei ollut liikaa niinkun edellisessä kommentissa luki. Maistui.
Ei porsaan sisäfilettä haudutella...ikinä.
Muuten hyvä mutta 3dl vettä kastikkeeseen on ihan liikaa. Kastikkeesta tulee ihan litkua 0,5dl riittänee.