Karitsan paahtopaisti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
4 (600 g) | karitsan paahtopaistia (pakaste) tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1 rkl | voita tai |
2 | rosmariinin oksaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Paistettu varsiparsakaali | |
---|---|
2 ps (à 150 g) | varsiparsakaalia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Rosmariinikastike | |
1 (60 g) | sipuli tai |
5 | valkosipulinkynttä tai |
3 | rosmariinin oksaa tai |
8 dl | vettä tai |
2 1/2 rkl | härkäfondia tai |
1 1/2 rkl | tai |
2 rkl | Maizena ruskeaa suurustetta tai |
Ravintosisältö
Energia | 665 kJ / 159 kcal |
Rasva | 11,1 g |
josta tyydyttynyttä | 4 g |
Hiilihydraatit | 3,4 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 10,9 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Sulata paahtopaistit jääkaapissa. Ota sulaneet paahtopaistit huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.
Paistaminen
Kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi suuressa paistinpannussa. Ruskista paistit pannussa joka puolelta, liha saa saada kunnolla väriä.
Nosta paistit uunivuokaan. Hienonna rosmariinin lehdet. Hiero rosmariini sekä reilusti suolaa ja mustapippuria lihan pintaan.
Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60–65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20–30 minuuttia.
Rosmariinikastike
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Riivi lehdet rosmariinin oksista. Pane kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes lientä on jäljellä puolet eli 4 dl.
Siivilöi mausteet pois. Lisää mustaherukkahyytelö. Sekoita suuruste liemeen koko ajan vatkaten. Keitä miedolla lämmöllä 1 minuutti.
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista varsiparsakaalia ja valkosipulia kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia välillä käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoilu
Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa karitsa varsiparsakaalin ja rosmariinikastikkeen kanssa. Voit koristella annokset tuoreella rosmariinilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Bimi® makea varsiparsakaali 250g Espanja 1 lkHinta 3,19/kpl12,76/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250gHinta 2,65/kpl10,60/kg
- Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 gHinta 2,89/kpl11,56/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Kaskein mustaherukkahyytelö 280gHinta 5,15/kpl18,39/kg
- Dronningholm mustaherukkahyytelö 330gHinta 3,85/kpl11,67/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(68 arviota)
- yli 60 min3,9(151 arviota)
- yli 60 min3,5(92 arviota)
- yli 60 min3,5(46 arviota)
- yli 60 min4,1(65 arviota)
- yli 60 min3,7(58 arviota)
- yli 60 min3,7(76 arviota)
- yli 60 min4,7(7 arviota)
Arvostele resepti
- Kyllästynyt3 vuotta sittenSuuri ongelma on, ettei tästä reseptistä ei millään hakutoiminnolla löydy ”Karitsan paahtopaisti” nimellä tässä esitettyä lihaa. Voisitteko ottaa käyttöön paremmat hakujärjestelmät. Tämän kanssa saa aina takuta oikeastaan riippumatta tuotteesta.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTiinu, kiitos huomiostasi, kattilaan lisätään tosiaan kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä ja mustaherukkahyytelöä lukuun ottamatta. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
- Tiinu4 vuotta sittenKastike reseptissä on pieni virhe. Ohjeessa sanotaan että laita kattilaan kaikki aineksen Maizenaa lukuunottamatta. Mustaherukka hyytelö kuitenkin tulisi lisätä vasta keittämisen jälkeen.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenArttupoika, resepti ja sen toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.