Karitsan paahtopaisti
Karitsan paahtopaistista syntyy tyylikäs viikonloppuateria, kun se tarjotaan tumman rosmariinikastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa. Noin 3,80 €/annos*
4 annostayli 60 min121 kcal / 100 g (300g)
Ainekset
4 annosta
- 4(600 g)karitsan paahtopaistia (pakaste)
- 1rklrypsiöljyä
- 1rklvoita
- 2rosmariinin oksaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Paistettu varsiparsakaali
- 2ps(à 150 g)Bimi makeaa varsiparsakaalia
- 2valkosipulinkynttä
- 2rkloliiviöljyä
- 1/2tlsuolaa
Rosmariinikastike
- 1(60 g)sipuli
- 5valkosipulinkynttä
- 3rosmariinin oksaa
- 8dlvettä
- 2 1/2rklriista- tai härkäfondia
- 2rklMaizena ruskeaa suurustetta
Valmistus
yli 60 min- Sulata paahtopaistit jääkaapissa. Ota sulaneet paahtopaistit huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.
- Kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi suuressa paistinpannussa. Ruskista paistit pannussa joka puolelta, liha saa saada kunnolla väriä.
- Nosta paistit uunivuokaan. Hienonna rosmariinin lehdet. Hiero rosmariini sekä reilusti suolaa ja mustapippuria lihan pintaan.
- Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20-30 minuuttia.
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Riivi lehdet rosmariinin oksista. Pane kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä ilman kantta 5-10 minuuttia, kunnes lientä on jäljellä puolet eli 4 dl.
- Siivilöi mausteet pois. Lisää mustaherukkahyytelö. Sekoita suuruste liemeen koko ajan vatkaten. Keitä miedolla lämmöllä 1 minuutti.
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista varsiparsakaalia ja valkosipulia kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia välillä käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa karitsa varsiparsakaalin ja rosmariinikastikkeen kanssa. Voit koristella annokset tuoreella rosmariinilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit
Ravintosisältö per 100 g
- 121 kcal505 kJ
- Proteiinia 16,8 g
- Hiilihydraatteja2,64 g
- Rasvaa4,62 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Suuri ongelma on, ettei tästä reseptistä ei millään hakutoiminnolla löydy ”Karitsan paahtopaisti” nimellä tässä esitettyä lihaa. Voisitteko ottaa käyttöön paremmat hakujärjestelmät. Tämän kanssa saa aina takuta oikeastaan riippumatta tuotteesta.
Kastike reseptissä on pieni virhe. Ohjeessa sanotaan että laita kattilaan kaikki aineksen Maizenaa lukuunottamatta. Mustaherukka hyytelö kuitenkin tulisi lisätä vasta keittämisen jälkeen.
Tiinu, kiitos huomiostasi, kattilaan lisätään tosiaan kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä ja mustaherukkahyytelöä lukuun ottamatta. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
Hei! Karitsan paahtopaisiohjeessanne neuvotaan paistamaan 600g:n pakastetut paahtopaistit niin, että otetaan paistit tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Vankka epäily iskee: jos ohjetta seuraisin, ei siitä kyllä syötävää paistia tulisi reseptiin kirjatuilla valmistusajoilla. Arvelen, ettei paisti ehtisi kunnolla sulaakaan, ja ennemminkin valmistuisi routapaisti vaikkei ohjeen aikatauluilla. Mutta otan mieluusti palautteena tiedon, että olen väärässä ja että resepti on kokeiltu, ja aika- ja lämpötila-arviot ovat oikein.
Arttupoika, resepti ja sen toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.