Karitsan paahtopaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsan paahtopaisti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Karitsan paahtopaisti valmistuu yllättävän nopeasti. Tyylikäs pääsiäisateria syntyy, kun tarjoat sen rosmariinikastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa.

    Ainekset

    4 annosta
    4 (600 g)
     
    karitsan paahtopaistia (pakaste)
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    2
     
    rosmariinin oksaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Paistettu varsiparsakaali

    2 ps (à 150 g)
     
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Rosmariinikastike

    1 (60 g)
     
    sipuli
    tai
    5
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    3
     
    rosmariinin oksaa
    tai
    8 dl
     
    vettä
    tai
    2 1/2 rkl
     
    härkäfondia
    tai
    1 1/2 rkl
     
    tai
    2 rkl
     
    Maizena ruskeaa suurustetta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    665 kJ / 159 kcal
    Rasva
    11,1 g
    josta tyydyttynyttä
    4 g
    Hiilihydraatit
    3,4 g
    josta sokereita
    2,2 g
    Proteiini
    10,9 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata paahtopaistit jääkaapissa. Ota sulaneet paahtopaistit huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.

    Paistaminen

    Kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi suuressa paistinpannussa. Ruskista paistit pannussa joka puolelta, liha saa saada kunnolla väriä.

    Nosta paistit uunivuokaan. Hienonna rosmariinin lehdet. Hiero rosmariini sekä reilusti suolaa ja mustapippuria lihan pintaan.

    Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60–65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20–30 minuuttia.

    Rosmariinikastike

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Riivi lehdet rosmariinin oksista. Pane kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes lientä on jäljellä puolet eli 4 dl.

    Siivilöi mausteet pois. Lisää mustaherukkahyytelö. Sekoita suuruste liemeen koko ajan vatkaten. Keitä miedolla lämmöllä 1 minuutti.

    Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista varsiparsakaalia ja valkosipulia kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia välillä käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Tarjoilu

    Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa karitsa varsiparsakaalin ja rosmariinikastikkeen kanssa. Voit koristella annokset tuoreella rosmariinilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Familia karitsan paahtopaisti n.600g pakaste
      Hinta n. 14,97/kpl
      24,95/kg
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Bimi® makea varsiparsakaali 150g luomu Espanja 1lk
      Hinta 2,49/kpl
      16,60/kg
    • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
      Hinta 7,09/kpl
      35,45/l
    • Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250g
      Hinta 2,65/kpl
      10,60/kg
    • Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/l
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
      Hinta 3,95/kpl
    • Rosmariini 20g 1lk
      Hinta 1,59/kpl
      79,50/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    • Bimi® makea varsiparsakaali 250g Espanja 1 lk
      Hinta 2,79/kpl
      11,16/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,50/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
      Hinta 8,49/kpl
      42,45/l
    • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
      Hinta 6,65/kpl
      26,60/l
    • Sipuli
      Hinta n. 0,14/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Kaskein mustaherukkahyytelö 280g
      Hinta 4,99/kpl
      17,82/kg
    • Dronningholm mustaherukkahyytelö 330g
      Hinta 3,85/kpl
      11,67/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (113 arviota)

    • Kyllästynyt
      3 vuotta sitten
      Suuri ongelma on, ettei tästä reseptistä ei millään hakutoiminnolla löydy ”Karitsan paahtopaisti” nimellä tässä esitettyä lihaa. Voisitteko ottaa käyttöön paremmat hakujärjestelmät. Tämän kanssa saa aina takuta oikeastaan riippumatta tuotteesta.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Tiinu, kiitos huomiostasi, kattilaan lisätään tosiaan kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä ja mustaherukkahyytelöä lukuun ottamatta. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
    • Tiinu
      4 vuotta sitten
      Kastike reseptissä on pieni virhe. Ohjeessa sanotaan että laita kattilaan kaikki aineksen Maizenaa lukuunottamatta. Mustaherukka hyytelö kuitenkin tulisi lisätä vasta keittämisen jälkeen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Arttupoika, resepti ja sen toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.