Karitsan paahtopaisti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Karitsan paahtopaistista syntyy tyylikäs viikonloppuateria, kun se tarjotaan tumman rosmariinikastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa.
Ainekset
4 annosta
4 (600 g) | karitsan paahtopaistia (pakaste) tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1 rkl | voita tai |
2 | rosmariinin oksaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Paistettu varsiparsakaali | |
---|---|
2 ps (à 150 g) | Bimi makeaa varsiparsakaalia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Rosmariinikastike | |
1 (60 g) | sipuli tai |
5 | valkosipulinkynttä tai |
3 | rosmariinin oksaa tai |
8 dl | vettä tai |
2 1/2 rkl | härkäfondia tai |
1 1/2 rkl | tai |
2 rkl | Maizena ruskeaa suurustetta tai |
Valmistus
yli 60 min
Sulata paahtopaistit jääkaapissa. Ota sulaneet paahtopaistit huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.
Kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi suuressa paistinpannussa. Ruskista paistit pannussa joka puolelta, liha saa saada kunnolla väriä.
Nosta paistit uunivuokaan. Hienonna rosmariinin lehdet. Hiero rosmariini sekä reilusti suolaa ja mustapippuria lihan pintaan.
Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60–65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20–30 minuuttia.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Riivi lehdet rosmariinin oksista. Pane kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes lientä on jäljellä puolet eli 4 dl.
Siivilöi mausteet pois. Lisää mustaherukkahyytelö. Sekoita suuruste liemeen koko ajan vatkaten. Keitä miedolla lämmöllä 1 minuutti.
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista varsiparsakaalia ja valkosipulia kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia välillä käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa karitsa varsiparsakaalin ja rosmariinikastikkeen kanssa. Voit koristella annokset tuoreella rosmariinilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(37 arvostelua)
- yli 60 min4,0(114 arvostelua)
- yli 60 min3,9(52 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(32 arvostelua)
- yli 60 min4,2(50 arvostelua)
- yli 60 min3,4(40 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(21 arvostelua)
- yli 60 min3,7(70 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (86 arvostelua)
- Kyllästynyt1 vuosi sittenSuuri ongelma on, ettei tästä reseptistä ei millään hakutoiminnolla löydy ”Karitsan paahtopaisti” nimellä tässä esitettyä lihaa. Voisitteko ottaa käyttöön paremmat hakujärjestelmät. Tämän kanssa saa aina takuta oikeastaan riippumatta tuotteesta.
- Tiinu2 vuotta sittenKastike reseptissä on pieni virhe. Ohjeessa sanotaan että laita kattilaan kaikki aineksen Maizenaa lukuunottamatta. Mustaherukka hyytelö kuitenkin tulisi lisätä vasta keittämisen jälkeen.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTiinu, kiitos huomiostasi, kattilaan lisätään tosiaan kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä ja mustaherukkahyytelöä lukuun ottamatta. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
- Arttupoika3 vuotta sittenHei! Karitsan paahtopaisiohjeessanne neuvotaan paistamaan 600g:n pakastetut paahtopaistit niin, että otetaan paistit tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Vankka epäily iskee: jos ohjetta seuraisin, ei siitä kyllä syötävää paistia tulisi reseptiin kirjatuilla valmistusajoilla. Arvelen, ettei paisti ehtisi kunnolla sulaakaan, ja ennemminkin valmistuisi routapaisti vaikkei ohjeen aikatauluilla. Mutta otan mieluusti palautteena tiedon, että olen väärässä ja että resepti on kokeiltu, ja aika- ja lämpötila-arviot ovat oikein.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenArttupoika, resepti ja sen toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.