Karitsan paahtopaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsan paahtopaisti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Karitsan paahtopaistista syntyy tyylikäs viikonloppuateria, kun se tarjotaan tumman rosmariinikastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa.

    Ainekset

    4 annosta
    4 (600 g)
     
    karitsan paahtopaistia (pakaste)
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    2
     
    rosmariinin oksaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Paistettu varsiparsakaali

    2 ps (à 150 g)
     
    Bimi makeaa varsiparsakaalia
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Rosmariinikastike

    1 (60 g)
     
    sipuli
    tai
    5
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    3
     
    rosmariinin oksaa
    tai
    8 dl
     
    vettä
    tai
    2 1/2 rkl
     
    härkäfondia
    tai
    1 1/2 rkl
     
    tai
    2 rkl
     
    Maizena ruskeaa suurustetta
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Sulata paahtopaistit jääkaapissa. Ota sulaneet paahtopaistit huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.
    Kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi suuressa paistinpannussa. Ruskista paistit pannussa joka puolelta, liha saa saada kunnolla väriä.
    Nosta paistit uunivuokaan. Hienonna rosmariinin lehdet. Hiero rosmariini sekä reilusti suolaa ja mustapippuria lihan pintaan.
    Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60–65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20–30 minuuttia.
    Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Riivi lehdet rosmariinin oksista. Pane kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes lientä on jäljellä puolet eli 4 dl.
    Siivilöi mausteet pois. Lisää mustaherukkahyytelö. Sekoita suuruste liemeen koko ajan vatkaten. Keitä miedolla lämmöllä 1 minuutti.
    Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista varsiparsakaalia ja valkosipulia kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia välillä käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa karitsa varsiparsakaalin ja rosmariinikastikkeen kanssa. Voit koristella annokset tuoreella rosmariinilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250g
      Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250g
      2,65/kpl
      10,60/kg
    • Karitsan paahtopaisti lihamestarilta kg (Mainitsethan "viesti kaupalle" kentässä haluatko marinoidun vai marinoimattoman tuotteen)
      Karitsan paahtopaisti lihamestarilta kg (Mainitsethan "viesti kaupalle" kentässä haluatko marinoidun vai marinoimattoman tuotteen)
      29,95/kg
    • Familia Karitsan paahtopaisti n. 0,6 kg tuore
      Familia Karitsan paahtopaisti n. 0,6 kg tuore
      17,97/kpl
      29,95/kg
    • Kaskein mustaherukkahyytelö 280g
      Kaskein mustaherukkahyytelö 280g
      4,85/kpl
      17,32/kg
    • Dronningholm mustaherukkahyytelö 330g
      Dronningholm mustaherukkahyytelö 330g
      3,49/kpl
      10,58/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      1,99/kpl
      26,53/kg
    • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
      Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
      9,95/kpl
      27,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      1,15/kpl
      42,59/kg
    • Borges oliiviöljy 500ml extra mild
      Borges oliiviöljy 500ml extra mild
      6,79/kpl
      13,58/l
    • Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
      Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -19 %
      5,49/kpl
      10,98/l
    • Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
      Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
      6,79/kpl
      13,58/l
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Pirkka rypsiöljy 450ml
      2,29/kpl
      5,09/l
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Pirkka rypsiöljy 900ml
      3,99/kpl
      4,43/l
    • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
      Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
      3,49/kpl
      6,98/l
    • Sipuli peltokuivattu
      Sipuli peltokuivattu
      0,15/kpl
      1,49/kg
    • Salottisipuli
      Salottisipuli
      0,30/kpl
      5,95/kg
    • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
      Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
      1,99/kpl
      1,99/kg
    • Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 g
      Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 g
      2,59/kpl
      10,36/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Valkosipuli ulkomainen kg
      0,50/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
      Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
      1,65/kpl
      16,50/kg
    • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
      Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
      1,29/kpl
      12,90/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (86 arvostelua)

    • Kyllästynyt
      1 vuosi sitten
      Suuri ongelma on, ettei tästä reseptistä ei millään hakutoiminnolla löydy ”Karitsan paahtopaisti” nimellä tässä esitettyä lihaa. Voisitteko ottaa käyttöön paremmat hakujärjestelmät. Tämän kanssa saa aina takuta oikeastaan riippumatta tuotteesta.
    • Tiinu
      2 vuotta sitten
      Kastike reseptissä on pieni virhe. Ohjeessa sanotaan että laita kattilaan kaikki aineksen Maizenaa lukuunottamatta. Mustaherukka hyytelö kuitenkin tulisi lisätä vasta keittämisen jälkeen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Tiinu, kiitos huomiostasi, kattilaan lisätään tosiaan kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä ja mustaherukkahyytelöä lukuun ottamatta. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
    • Arttupoika
      3 vuotta sitten
      Hei! Karitsan paahtopaisiohjeessanne neuvotaan paistamaan 600g:n pakastetut paahtopaistit niin, että otetaan paistit tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Vankka epäily iskee: jos ohjetta seuraisin, ei siitä kyllä syötävää paistia tulisi reseptiin kirjatuilla valmistusajoilla. Arvelen, ettei paisti ehtisi kunnolla sulaakaan, ja ennemminkin valmistuisi routapaisti vaikkei ohjeen aikatauluilla. Mutta otan mieluusti palautteena tiedon, että olen väärässä ja että resepti on kokeiltu, ja aika- ja lämpötila-arviot ovat oikein.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Arttupoika, resepti ja sen toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.