Karitsan paahtopaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaistista syntyy tyylikäs viikonloppuateria, kun se tarjotaan tumman rosmariinikastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 121 kcal / 100 g (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 4(600 g)karitsan paahtopaistia (pakaste)
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1rklvoita
    • 2rosmariinin oksaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Paistettu varsiparsakaali

    • 2ps(à 150 g)Bimi makeaa varsiparsakaalia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1/2tlsuolaa

Rosmariinikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaistit huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.
  2. Kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi suuressa paistinpannussa. Ruskista paistit pannussa joka puolelta, liha saa saada kunnolla väriä.
  3. Nosta paistit uunivuokaan. Hienonna rosmariinin lehdet. Hiero rosmariini sekä reilusti suolaa ja mustapippuria lihan pintaan.
  4. Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 65 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20-30 minuuttia.
  5. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Riivi lehdet rosmariinin oksista. Pane kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä ilman kantta 5-10 minuuttia, kunnes lientä on jäljellä puolet eli 4 dl.
  6. Siivilöi mausteet pois. Lisää mustaherukkahyytelö. Sekoita suuruste liemeen koko ajan vatkaten. Keitä miedolla lämmöllä 1 minuutti.
  7. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista varsiparsakaalia ja valkosipulia kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia välillä käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa karitsa varsiparsakaalin ja rosmariinikastikkeen kanssa. Voit koristella annokset tuoreella rosmariinilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 121 kcal505 kJ
  • Proteiinia16,8 g
  • Hiilihydraatteja2,64 g
  • Rasvaa4,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua