• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti sopii erityisesti pääsiäiseen, mutta myös vaikka viikonlopun ruoaksi.
Karitsan paahtopaisti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 121 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • n. 1,2kg(8 kpl)pakastettuja karitsan paahtopaisteja
    • voita
    • rouhittua mustapippuria
    • 1tlsuolaa

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna paistien sulaa yön yli jääkaapissa. Pura paistit paketista ja jätä huoneenlämpöön pariksi tunniksi, jotta liha lämpenee ennen valmistusta. Kuivaa paistit talouspaperilla ja ruskista voissa kuumalla pannulla joka puolelta. Nosta paistit leikkuulaudalle, hiero pintaan suolaa ja rouhi päälle mustapippuria.
  2. Lado paistit yhteen kerrokseen mahdollisimman pieneen uunivuokaan, kookkaimmat vuoan reunoille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sormella painettaessa kypsä liha tuntuu pehmeältä mutta kiinteältä. Sisälämpötila on 60-65 astetta, riippuen paistin koosta, ja lihan väri punertavaa. Ota vuoka uunista, peitä foliolla ja anna levätä ennen leikkaamista.
  3. Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja lado lämmitetylle tarjoiluvadille. Kuumenna paistovuokaan valunut liemi ja siivilöi se lihan päälle.
  4. Valmista kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta halutessasi hienonnetulla valkosipulilla ja mintulla. Tarjoa perunakakun, babyporkkanoiden ja paistettujen hillosipuleiden kanssa. Tarjoa kastike erikseen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 121 kcal505 kJ
  • Proteiinia16,8 g
  • Hiilihydraatteja2,64 g
  • Rasvaa4,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1