Karitsan paahtopaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaistista syntyy tyylikäs viikonloppuateria, kun se tarjotaan tumman rosmariinikastikkeen ja paistetun varsiparsakaalin kanssa. Noin 3,80 €/annos*

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 121 kcal / 100 g (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 4(600 g)karitsan paahtopaistia (pakaste)
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1rklvoita
    • 2rosmariinin oksaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Paistettu varsiparsakaali

    • 2ps(à 150 g)Bimi makeaa varsiparsakaalia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1/2tlsuolaa

Rosmariinikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata paahtopaistit jääkaapissa. Ota sulaneet paahtopaistit huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.
  2. Kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi suuressa paistinpannussa. Ruskista paistit pannussa joka puolelta, liha saa saada kunnolla väriä.
  3. Nosta paistit uunivuokaan. Hienonna rosmariinin lehdet. Hiero rosmariini sekä reilusti suolaa ja mustapippuria lihan pintaan.
  4. Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20-30 minuuttia.
  5. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Riivi lehdet rosmariinin oksista. Pane kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä ilman kantta 5-10 minuuttia, kunnes lientä on jäljellä puolet eli 4 dl.
  6. Siivilöi mausteet pois. Lisää mustaherukkahyytelö. Sekoita suuruste liemeen koko ajan vatkaten. Keitä miedolla lämmöllä 1 minuutti.
  7. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista varsiparsakaalia ja valkosipulia kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia välillä käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa karitsa varsiparsakaalin ja rosmariinikastikkeen kanssa. Voit koristella annokset tuoreella rosmariinilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 121 kcal505 kJ
  • Proteiinia 16,8 g
  • Hiilihydraatteja2,64 g
  • Rasvaa4,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Karitsan paahtopaisti lihamestarilta kg (Mainitsethan "viesti kaupalle" kentässä haluatko marinoidun vai marinoimattoman tuotteen)
    Karitsan paahtopaisti lihamestarilta kg (Mainitsethan "viesti kaupalle" kentässä haluatko marinoidun vai marinoimattoman tuotteen)
    29,90/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,69/kpl3,76/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,49/kpl2,77/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,50/kpl6,99/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,65/kpl16,50/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    0,89/kpl8,90/kg
  • Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
    Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
    6,89/kpl13,78/l
  • Borges mieto oliiviöljy 500ml
    Borges mieto oliiviöljy 500ml
    5,89/kpl11,78/l
  • Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
    Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
    5,89/kpl11,78/l
  • Sipuli
    Sipuli
    0,15/kpl1,29/kg
  • Pirkka makea sipuli 350 g 2 lk
    Pirkka makea sipuli 350 g 2 lk
    1,99/kpl5,69/kg
  • Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250g
    Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250g
    1,79/kpl7,16/kg
  • Kaskein mustaherukkahyytelö 280g
    Kaskein mustaherukkahyytelö 280g
    4,85/kpl17,32/kg
  • Dronningholm mustaherukkahyytelö 330g
    Dronningholm mustaherukkahyytelö 330g
    3,19/kpl9,67/kg
  • Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 g
    Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 g
    2,09/kpl8,36/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 50 arvostelua
  • Tiinu12.4.2020

    Kastike reseptissä on pieni virhe. Ohjeessa sanotaan että laita kattilaan kaikki aineksen Maizenaa lukuunottamatta. Mustaherukka hyytelö kuitenkin tulisi lisätä vasta keittämisen jälkeen.

  • K-Kuluttajapalvelu12.4.2020

    Tiinu, kiitos huomiostasi, kattilaan lisätään tosiaan kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä ja mustaherukkahyytelöä lukuun ottamatta. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.

  • Arttupoika20.11.2019

    Hei! Karitsan paahtopaisiohjeessanne neuvotaan paistamaan 600g:n pakastetut paahtopaistit niin, että otetaan paistit tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Vankka epäily iskee: jos ohjetta seuraisin, ei siitä kyllä syötävää paistia tulisi reseptiin kirjatuilla valmistusajoilla. Arvelen, ettei paisti ehtisi kunnolla sulaakaan, ja ennemminkin valmistuisi routapaisti vaikkei ohjeen aikatauluilla. Mutta otan mieluusti palautteena tiedon, että olen väärässä ja että resepti on kokeiltu, ja aika- ja lämpötila-arviot ovat oikein.

  • K-Kuluttajapalvelu20.11.2019

    Arttupoika, resepti ja sen toimivuus on testattu K-Koekeittiössä.