Karitsanpaistia, paahdettua varsiparsakaalia ja bearnaisekastiketta
Huippukokki Mikko Kaukonen on laatinut herkullisen pääsiäismenuun. Menuun kuuluva murea karitsanpaisti on takuuvarma pääsiäispöydän puheenaihe.
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1 1/2kgluutonta karitsanpaistia (pakaste)
- 1 1/2ruukkuarosmariinia
- 1/2ruukkuatimjamia
- 1sitruuna
- 1ruukkulehtipersiljaa
- 2valkosipulinkynttä
- 2dloliiviöljyä
- 2rklsuolaa
- 2tlmustapippuria
Varsiparsakaali
- 3pkt(600 g)varsiparsakaalia
- 1/2dlsitruunanmehua
- 50gparmesaania
- 1valkosipulinkynsi
- 1 1/2dlrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
Bearnaisekastike
- 5kananmunan keltuaista
- 3rklsitruunanmehua
- 2rklvettä
- 250gvoita
- 1tlsuolaa
- 2tippaatabascoa
- 1ruukkutuoretta rakuunaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Nosta paisti sulamaan yöksi jääkaappiin.
- Nypi rosmariinin ja timjamin lehdet varresta ja raasta sitruunan kuori.
- Hienonna yrtit, lisää sitruunankuori, valkosipuli, oliiviöljy ja soseuta sauvasekoittimella. Pane karitsanpaisti yrtti-marinadiin yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Mausta karitsa suolalla ja mustapippurilla. Paista karitsanpaisti kuumalla pannulla ruskeaksi molemmin puolin. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä 20 minuuttia huoneenlämmössä.
- Paahda varsiparsakaaleja 220-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
- Soseuta sauvasekoittimella sitruunanmehu, 100 g parmesaania, valkosipuli ja öljy. Sekoita parmesan-vinaigrette varsiparsakaalien joukkoon, mausta suolalla ja raasta loppu parmesaani päälle.
- Bearnaisekastike: Kypsennä keltuaiset vesihauteessa veden ja sitruunanmehun kanssa 82-asteiseksi jatkuvasti vatkaten. Lisää sula voi nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla, tabascolla ja rakuunalla.
- Tarjoa karitsanpaisti ja varsiparsakaali tarjoiluvadilta.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Oikein maittava pääsiäisruoka. Lihan tosin lämmitin 68'C mikä oli mielestäni yhä medium.