Lammaspata
Lampaanpaistista saa ihanan mureaa, kun paloittelee sen pieniksi kuutioiksi ja antaa rauhassa hautua lihapadassa. Noin 4,05 €/annos*
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 1,5kgluutonta karitsanpaistia (pakaste)
- 2-3rklvoita
- n. 1tlsuolaa
- 4isoa valkosipulinkynttä
- 1tlk(0,5 l)tummaa olutta (esim. Aura)
- n. 2 1/2dlvettä
- 1 1/2rklPirkka nautafondia
- 12kokonaista mustapippuria
- 3oksaa tuoretta rosmariinia
Lisäksi
- n. 3rklMaizena ruskeaa suurustetta
Valmistus
yli 60 min- Sulata paisti jääkaapissa. Ota sulanut liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Poista lihasta kalvot ja ylimääräinen rasva. Paloittele liha 2-3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja halkaise salottisipulit ja viipaloi kuoritut valkosipulit.
- Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla ja lisää pataan. Mausta lihat suolalla. Ruskista myös sipulit ja valkosipulit.
- Mittaa pataan olut, vesi ja fondi. Lisää pippurit ja rosmariinit.
- Hauduta pataa liedellä kannen alla 2-2 1/2 tuntia, tai niin kauan kunnes liha on sopivan mureaa. Lisää pataan suuruste ja keitä 1 minuutti. Lisää vettä tai suurustetta makusi mukaan ja tarkista suolan määrä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää oluen, veden ja fondin sijaan nesteenä noin 2 1/2 dl punaviinia ja 1/2 litraa lihalientä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi