• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammaspata

Lammaspata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • n. 1,2kg:nluuton lampaanpaisti (tai naudanpaistia)
    • 4-5pientä sipulia
    • 3-4porkkanaa
    • 1/4-1/2pala selleriä
    • 3valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • 2rklPirkka vehnäjauhoja
    • n. 4dlpunaviiniä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 2tltimjamia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa lampaanpaisti 3-4 cm:n kuutioiksi ja porkkanat 1-2 sentin viipaleiksi. Kuutioi kuorittu selleri ja halkaise kuoritut sipulit.
  2. Ruskista lihakuutiot öljyssä pienissä erissä. Siirrä lihat takaisin pataan.
  3. Sekoita lihapalojen joukkoon vehnäjauhot ja tomaattipyree. Lisää sipulilohkot, porkkanaviipaleet sekä sellerikuutiot ja kaada pataan punaviini. Mausta pata. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 1 1/2-2 tuntia, kunnes liha on kypsää.
  4. Tarkista lopuksi maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa lammaspata keitetyn riisin ja parsakaalin sekä minttuhyytelön ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 194 kcal812 kJ
  • Proteiinia16,4 g
  • Hiilihydraatteja2,58 g
  • Rasvaa11,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille21