Kastike karitsalle
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Mitä tarjota karitsan kanssa? Tumma rosmariinikastike on täydellinen kastike karitsalle. Kastikkeessa maistuvat rosmariini, valkosipuli ja mustaherukka.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Rosmariinikastike
- 1 (60 g) sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 3 rosmariinin oksaa
- 8 dl vettä
- 2 1/2 rkl häränlihafondia
- 1 1/2 rkl Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelöä
- 2 rkl Maizena ruskeaa suurustetta
Ravintosisältö
- Energia166 kJ / 40 kcal
- Rasva0,1 g
- josta tyydyttynyttä0 g
- Hiilihydraatit8,5 g
- josta sokereita5,4 g
- Proteiini0,8 g
- Suola0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Riivi lehdet rosmariinin oksista.
- Pane kaikki liemen ainekset mustaherukkahyytelöä ja maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia tai kunnes lientä on jäljellä puolet eli 4 dl.
- Siivilöi mausteet pois. Lisää mustaherukkahyytelö. Sekoita suuruste liemeen koko ajan vatkaten. Keitä miedolla lämmöllä 1 minuutti. Tarjoa karitsan kastikkeena.
Kokeile myös kermaista kahvikastiketta karitsalle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250gHinta 2,65/kpl10,60/kg
- Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 gHinta 2,89/kpl11,56/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Deliverde rosmariiniruukku SuomiHinta 4,35/kpl
- Kaskein mustaherukkahyytelö 280gHinta 5,15/kpl18,39/kg
- Dronningholm mustaherukkahyytelö 330gHinta 3,85/kpl11,67/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(127 arviota)
- yli 60 min3,9(157 arviota)
- yli 60 min3,3(114 arviota)
- yli 60 min3,9(15 arviota)
- yli 60 min3,7(32 arviota)
- yli 60 min3,7(99 arviota)
- yli 60 min4,1(68 arviota)
- alle 5 min3,6(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (72 arviota)
- AaUu1 kuukausi sittenLampaalle häränlihafondia??? Tuo resepti kyllä mursi uskoni suosituksiin. Haluan mahdollisimman aitoja makuja. Lammas on!
- Le Rompyj5 kuukautta sittenMakuja on monia, mutta rosmariinin tuplaus, valkosipulin triplaus, ja mustaherukkahyytelön puolitus tekivät soosissa monin verroin aromikkaamman. Tämä kolmas versioni hakkaa alkuperäisen mennen tullen.
- Le Rompyj5 kuukautta sittenHelppo, rosmariinia ja valkosipulia laitoin tuplamäärän toisella kerralla ja maku oli paljon parempi ja aromikkaampi.
- Mää1 vuosi sittenIkinä ei 4dl vettä haihdu 10 minuutissa vaikka kuinka yrittäisi
- Safka1 vuosi sittenEnsin ohjeistetaan pistämään kaikki ainekset paitsi maissitärkkelys kattilaan. Seuraavassa vaiheessa lisätään kuitenkin vielä hyytelö. Ei näin.
- Tua4 vuotta sittenKaltaiseni pannupää joka lukee ohjeita kohta kohdalta pisti sitten hyytelön mukaan kiehumaan. "Pane kaikki liemen ainekset maissitärkkelystä lukuun ottamatta kattilaan". 0/5 koska pisteytys ei toimi.