• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Minttupestolammas

Minttupestolammas on tehty karitsan paahtopaisteista, jotka kypsyvät nopeasti. Minttupesto täydentää lampaan makua.
Minttupestolammas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 410 kcal / annos (170g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(880 g)karitsan paahtopaisteja (pakaste)
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2rklvoita

Pesto

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna paistien sulaa jääkaapissa yön yli. Ota lihat jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.
  2. Kuivaa paistit talouspaperilla ja hiero käsin pintaan suolaa sekä pippuria. Ruskista lihat rasvassa kuumalla (valurauta)pannulla joka puolelta ja nosta ne pieneen uunivuokaan.
  3. Kypsennä 150 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes paistien sisälämpötila on noin 60 astetta. (Liha jää sisältä hieman punertavaksi.) Ota vuoka uunista ja kääri lihat tiiviisti folioon. Anna paistien vetäytyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.
  4. Soseuta peston ainekset tehosekoittimessa. Ohenna pesto vedellä sopivan notkeaksi.
  5. Leikkaa paistit poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet lämmitetylle vadille. Siivilöi paistoliemi ja kaada lihojen päälle halutessasi. Valuta pesto pestoa lihojen päälle ja tarjoa loppu erikseen. Tarjoa lisäksi valkosipuliperunoita ja keitettyjä porkkanoita.

Tiesitkö että...

Vinkki! Minttupesto sopii myös pastan kastikkeeksi.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 410 kcal1 700 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7