Karitsan paahtopaisti ja perunakeikaus
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pääsiäislammas maustetaan rosmariinilla ja valkosipulilla. Valmista lisäksi juustoinen perunakeikaus ja helppo punaviinikastike.
Ainekset
4 annosta
4 kpl (n. 600 g) | karitsan paahtopaisteja (pakaste) tai |
Paistamiseen | |
---|---|
1 rkl | öljyä tai |
1 rkl | voita tai |
Pinnalle | |
suolaa ja mustapippuria tai | |
tuoretta rosmariinia tai | |
valkosipulinkynsiä hienonnettuna tai | |
Punaviinikastike | |
1 tlk (2 dl) | pippurikastiketta tai |
1 dl | punaviiniä tai |
2 rkl | mustaherukkahyytelöä tai |
Perunakeikaus | |
1 kg | Pirkka perunoita (keltainen pussi) tai |
n. 175 g | emmentalia tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 tlk (à 2 dl) | Pirkka kasvirasvasekoitetta tai |
Valmistus
yli 60 min
Anna paahtopaistien sulaa yön yli jääkaapissa. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
Kuivaa paahtopaistit talouspaperilla ja ruskista öljy-voiseoksessa kuumassa pannussa joka puolelta. Nosta paahtopaistit pieneen, matalaan uunivuokaan, ripottele pintaan suolaa, mustapippuria, tuoreita rosmariinin lehtiä ja murskattuja valkosipulin kynsiä.
Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60–65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20–30 minuuttia.
Valmista perunakeikaus. Kuori ja viipaloi perunat monitoimikoneella tai veitsellä. Raasta juusto. Leikkaa pyöreään tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
Lado 1/3 perunaviipaleista vuoan pohjalle. Ripottele perunoille suolaa ja mustapippuria. Levitä päälle noin 1/3 juustoraasteesta. Tee seuraava kerros samoin. Lado päällimmäiseksi vielä loput perunaviipaleet.
Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kasvirasvasekoite. Kaada seos perunoiden päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista perunakeikausta 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Peitä vuoka ja anna jäähtyä ainakin 20 minuuttia ennen kumoamista ja leikkaamista.
Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä ja kumoa. Irrota pohjasta leivinpaperi ja käännä kakku oikein päin tarjoiluvadille. Leikkaa säteittäin annoksiksi terävällä veitsellä.
Kaada pippurikastike pieneen kattilaan. Mausta punaviinillä ja mustaherukkahyytelöllä maun mukaan. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia.
Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin viipaleiksi lämpimälle tarjoiluvadille. Tarjoa pippurikastikkeen, perunakeikauksen, keitetyn parsakaalin ja herukkahyytelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(40 arvostelua)
- yli 60 min3,8(26 arvostelua)
- 30 - 60 min4,9(29 arvostelua)
- yli 60 min5,0(5 arvostelua)
- 30 - 60 min
- yli 60 min4,7(23 arvostelua)
- 30 - 60 min5,0(5 arvostelua)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,8 (14 arvostelua)
- J Armo3 vuotta sittenVarmaankin toteuttamiskelpoinen ohje taloudelle, jonka keittiössä on kaksi uunia ...