Karitsan paahtopaisti ja perunakeikaus Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsan paahtopaisti ja perunakeikaus

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pääsiäislammas maustetaan rosmariinilla ja valkosipulilla. Valmista lisäksi juustoinen perunakeikaus ja helppo punaviinikastike.

    Ainekset

    4 annosta
    4 kpl (n. 600 g)
     
    karitsan paahtopaisteja (pakaste)
    tai

    Paistamiseen

    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai

    Pinnalle

     
    suolaa ja mustapippuria
    tai
     
    tuoretta rosmariinia
    tai
     
    valkosipulinkynsiä hienonnettuna
    tai

    Punaviinikastike

    1 tlk (2,5 dl)
     
    tai
    1 dl
     
    punaviiniä
    tai
    2 rkl
     
    mustaherukkahyytelöä
    tai

    Perunakeikaus

    1 kg
     
    Pirkka perunoita (keltainen pussi)
    tai
    n. 175 g
     
    emmentalia
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 044 kJ / 445 kcal
    Rasva
    18,2 g
    josta tyydyttynyttä
    7 g
    Hiilihydraatit
    14,3 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    14,6 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Anna paahtopaistien sulaa yön yli jääkaapissa. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.

    Kuivaa paahtopaistit talouspaperilla ja ruskista öljy-voiseoksessa kuumassa pannussa joka puolelta. Nosta paahtopaistit pieneen, matalaan uunivuokaan, ripottele pintaan suolaa, mustapippuria, tuoreita rosmariinin lehtiä ja murskattuja valkosipulin kynsiä.

    Kypsennä paisteja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Jos haluat paistit kypsiksi, niin paista kunnes sisälämpötila on 60–65 astetta. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä 20–30 minuuttia.

    Valmista perunakeikaus. Kuori ja viipaloi perunat monitoimikoneella tai veitsellä. Raasta juusto. Leikkaa pyöreään tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.

    Lado 1/3 perunaviipaleista vuoan pohjalle. Ripottele perunoille suolaa ja mustapippuria. Levitä päälle noin 1/3 juustoraasteesta. Tee seuraava kerros samoin. Lado päällimmäiseksi vielä loput perunaviipaleet.

    Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kasvirasvasekoite. Kaada seos perunoiden päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

    Paista perunakeikausta 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Peitä vuoka ja anna jäähtyä ainakin 20 minuuttia ennen kumoamista ja leikkaamista.

    Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä ja kumoa. Irrota pohjasta leivinpaperi ja käännä kakku oikein päin tarjoiluvadille. Leikkaa säteittäin annoksiksi terävällä veitsellä.

    Kaada pippurikastike pieneen kattilaan. Mausta punaviinillä ja mustaherukkahyytelöllä maun mukaan. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia.

    Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin viipaleiksi lämpimälle tarjoiluvadille. Tarjoa pippurikastikkeen, perunakeikauksen, keitetyn parsakaalin ja herukkahyytelön kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta