• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Karitsan paahtopaisti ja perunakeikaus

Pääsiäislammas maustetaan rosmariinilla ja valkosipulilla. Valmista lisäksi juustoinen perunakeikaus ja helppo punaviinikastike.
Karitsan paahtopaisti ja perunakeikaus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 566 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta
    • 4kpl(n. 600 g)karitsan paahtopaisteja (pakaste)

Paistamiseen

    • 1rklöljyä
    • 1rklvoita

Pinnalle

    • suolaa ja mustapippuria
    • tuoretta rosmariinia
    • valkosipulinkynsiä hienonnettuna

Punaviinikastike

    • 1tlk(2 dl)pippurikastiketta
    • 1dlpunaviiniä
    • 2rklmustaherukkahyytelöä

Perunakeikaus

    • 1kgPirkka perunoita (keltainen pussi)
    • n. 175gemmentalia tai kovaa vuohenmaitojuustoa (Tomme)
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2kananmunaa
    • 2tlk(à 2 dl)Pirkka kasvirasvasekoitetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna paahtopaistien sulaa yön yli jääkaapissa. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
  2. Kuivaa paahtopaistit talouspaperilla ja ruskista öljy-voiseoksessa kuumassa pannussa joka puolelta. Nosta paahtopaistit pieneen, matalaan uunivuokaan, ripottele pintaan suolaa, mustapippuria, tuoreita rosmariinin lehtiä ja murskattuja valkosipulin kynsiä. Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 65 astetta ja liha punertaa. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna paistien vetäytyä puolisen tuntia ennen leikkaamista.
  3. Valmista perunakeikaus. Kuori ja viipaloi perunat monitoimikoneella tai veitsellä. Raasta juusto. Leikkaa pyöreään tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
  4. Lado 1/3 perunaviipaleista vuoan pohjalle. Ripottele perunoille suolaa ja mustapippuria. Levitä päälle noin 1/3 juustoraasteesta. Tee seuraava kerros samoin. Lado päällimmäiseksi vielä loput perunaviipaleet.
  5. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kasvirasvasekoite. Kaada seos perunoiden päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  6. Paista perunakeikausta 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Peitä vuoka ja anna jäähtyä ainakin 20 minuuttia ennen kumoamista ja leikkaamista.
  7. Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä ja kumoa. Irrota pohjasta leivinpaperi ja käännä kakku oikein päin tarjoiluvadille. Leikkaa säteittäin annoksiksi terävällä veitsellä.
  8. Kaada pippurikastike pieneen kattilaan. Mausta punaviinillä ja mustaherukkahyytelöllä maun mukaan. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia.
  9. Leikkaa paistit terävällä veitsellä poikkisyin viipaleiksi lämpimälle tarjoiluvadille. Tarjoa pippurikastikkeen, perunakeikauksen, keitetyn parsakaalin ja herukkahyytelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 566 kcal2 380 kJ
  • Proteiinia32 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua