Karitsan paahtopaisti feta-minttutäytteellä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Salaattijuustolla ja mintulla täytetyt paahtopaistit sopivat täydellisesti pääsiäispöytään. Tarjoa täytetyt karitsan paahtopaistit raikkaan minttuchimichurrin kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
4 (600 g) | karitsan paahtopaistia tai |
1 pkt (200 g) 1 pkt (200 g) | tai tai |
1/2 ruukkua | tuoretta minttua hienonnettuna tai |
1 tl | oliiviöljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | voita ja öljyä ruskistamiseen tai |
Minttuchimichurri | |
---|---|
1 1/2 ruukkua | tuoretta minttua tai |
1 ruukku | tuoretta lehtipersiljaa tai |
1/2 | tai |
1 1/2 rkl | omenaviinietikkaa tai |
3/4 dl | oliiviöljyä tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 073 kJ / 257 kcal |
Rasva | 21,7 g |
josta tyydyttynyttä | 7,6 g |
Hiilihydraatit | 0,5 g |
josta sokereita | 0,4 g |
Proteiini | 15,1 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata tarvittaessa jäiset paahtopaistit jääkaapissa. Ota paistit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
Murenna feta kulhoon. Sekoita joukkoon minttu ja oliiviöljy.
Työnnä pienen terävän veitsen kärki paistin sivun keskiosaan ja leikkaa veitsen terällä paahtopaistin sisälle tasku. Tee samoin lopuille paisteille. Lusikoi täyte taskuihin teelusikalla. Sulje aukot cocktailtikuilla. Mausta paistit suolalla ja pippurilla.
Kuumenna voi ja öljy pannussa. Ruskista paistit kauttaaltaan. Työnnä digitaalinen paistomittari suurimman paistin keskelle, varoen taskua, ja aseta tavoitelämpötilaksi 54-56 astetta. Nosta paistit uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisesssa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes paistien sisälämpötila on tavoitelämpötilassa. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Pane minttuchimichurrin ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekottimella sileäksi. Tarjoa chimichurri paahtopaistien kanssa.
Vaihtamalla fetan salaattijuustoon täytteestä tulee hieman kermaisempi.