• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kreikkalainen lihapata

Kypsän lihapadan pinnalle ripotellaan kreikkalaisia makuja - oliiveja, fetajuustoa ja tuoretta minttua.
Kreikkalainen lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 220 kcal / annos (230g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta liha huoneenlämpöön noin 1/2 tunniksi ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista lihakuutiot parissa erässä rasvassa kuumassa padassa. Pane pataan liha, sipulit ja valkosipulit. Mausta suolalla, rosmariinilla ja pippurilla. Kaada pataan kiehautettu vesi.
  3. Hauduta 200-asteisessa uunissa kannen alla noin 1 1/2 tuntia. Lisää valmiiseen pataan oliivit ja ripottele pinnalle murustettu fetajuusto sekä hienonnnettu minttu. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 220 kcal908 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8