Kreikkalainen lihapata
Kypsän lihapadan pinnalle ripotellaan kreikkalaisia makuja - oliiveja, fetajuustoa ja tuoretta minttua.
5 annostayli 60 min220 kcal / annos (230g)
Ainekset
5 annosta
- n. 800gPirkka naudan sisäpaistia
- 2(200 g)sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 1-2rkljuoksevaa rasvaseosta
- 1tlsuolaa
- 1tlrosmariinia
- 1/4tlmustapippuria
- n. 4dlvettä
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- tuoretta minttua
Valmistus
yli 60 min- Nosta liha huoneenlämpöön noin 1/2 tunniksi ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihakuutiot parissa erässä rasvassa kuumassa padassa. Pane pataan liha, sipulit ja valkosipulit. Mausta suolalla, rosmariinilla ja pippurilla. Kaada pataan kiehautettu vesi.
- Hauduta 200-asteisessa uunissa kannen alla noin 1 1/2 tuntia. Lisää valmiiseen pataan oliivit ja ripottele pinnalle murustettu fetajuusto sekä hienonnnettu minttu. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 230g100 g
- 220 kcal908 kJ
- Proteiinia 27 g
- Hiilihydraatteja2 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Lasten resepti