Lähi-idän lammasvartaat ja minttu-rusinapestoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lähi-idän lammasvartaat ja minttu-rusinapesto

Lähi-idän tapaan maustettujen lammasvartaiden seurana maistuu minttuseoksella maustettu jogurtti. Noin 4,45 €/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 800gkaritsan tai lampaan paahtopaistia (pakaste)

Marinadi

    • 1(50 g)Pirkka salottisipuli
    • 4isoa valkosipulinkynttä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1tlsuolaa
    • 1tljeeraa eli juustokuminaa
    • 1/2tlchilihiutaleita
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlmaustepippuria
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2tljauhettua neilikkaa

Minttu-rusinapesto

    • 2ruukkua(n. 3 dl)vahvaa minttua hienonnettuna
    • 1ruukku(n. 1 dl)lehtipersiljaa hienonnettuna
    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 2rklrusinoita
    • 2isoa valkosipulinkynttä
    • ripaus suolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Yhdistä kaikki marinadin ainekset laakeaan kulhoon.
  2. Siisti paistit kalvoista ja leikkaa kookkaiksi noin 2 x 3 cm:n kuutioiksi kulhoon.
  3. Kääntele niin, että seos levittyy tasaisesti paloille. Anna marinoitua viileässä noin tunti. Valmista sillä aikaa minttu-rusinapesto. Yhdistä tehosekoittimessa kaikki minttu-rusinapeston ainekset tasaiseksi tahnaksi lukuunottamatta jogurttia. Kääntele seos ylimalkaisesti jogurtin sekaan ja nosta viileään tarjoilua odottamaan.
  4. Pujottele lihapalat grillivarrastikkuihin ja paista grillissä tai pannulla kypsiksi välillä vartaita käännellen. Tarjoa minttu-rusinapesto vartaiden kanssa. Vartaiden kanssa maistuvat myös couscous ja raikas salaatti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille