• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Balsamimarinoitu lammas

Ihana balsamiviinietikalla ja valkosipulilla marinoitu lammas sopii pääsiäisaterialle tai sunnuntaipäivälliselle.
Balsamimarinoitu lammas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 255 kcal / annos (150g)

Ainekset

6 annosta
    • 2pkt(à 700 g)lampaan paahtopaisteja tai ulkofileetä (pakaste)
    • 2rklvoita
    • 1tlsuolaa

Marinadi

Valmistus

yli 60 min
  1. Puhdista liha kalvoista. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pyörittele paistit marinadissa ja lado muovipussiin yhteen kerrokseen. Kaada loput marinadista pussiin. Paina ilma pussista pois ja sulje tiukasti. Anna maustua kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.
  2. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuivaa marinadi pois. Ruskista paistit joka puolelta rasvassa ja lado ne mahdollisimman sopivankokoiseen uunivuokaan. Ripottele suola paistien pintaan. Paista 225 asteessa, kunnes paistien sisälämpötila on 65 astetta. Peitä lihat foliolla ja anna lämmön tasaantua noin 10 minuuttia ennen leikkaamista, jotta lihasneste ei valu leikatessa.
  3. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi kuumalle tarjoiluvadille ja valele paistoastiaan jäänyt liemi päälle. Tarjoa lisäksi esimerkiksi sipulitorttua ja tsatsikia tai valkosipuliperunoita.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 255 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia32,7 g
  • Hiilihydraatteja1,5 g
  • Rasvaa12,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille