Lampaan sisäfilee à la chèvre
- 5 annosta
- yli 60 min
- 598 kcal / annos (340g)
Ainekset
5 annosta
- n. 500glampaan sisäfileitä
Paistamiseen
- 2rklöljyä + voita
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2pkt(100 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
Kastike
- 1tlk(2 dl)demi-glace -kastikepohjaa
- 2-3rklpunaviiniä
- 2rklmustaherukkahyytelöä
- 1rkltummaa suurustetta
Perunavuoka
- 1ps(500 g)Pirkka viipaleperunoita (pakaste)
- 100gsipulikuutioita
- 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1tlk(2 dl)Pirkka kasvirasvasekoitetta
Valmistus
yli 60 min- Anna fileiden sulaa yön yli jääkaapissa. Pura ne paketista ja jätä huoneenlämpöön, jotta liha lämpenee ennen valmistusta.
- Kuivaa fileet talouspaperilla, poista kalvot ja ruskista öljy-voiseoksessa kuumassa pannussa molemmilta puolilta. Nosta fileet matalaan uunivuokaan, ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria. Leikkaa vuohenjuusto erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä fileiden päälle. Kypsennä fileitä 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes niiden sisälämpötila on noin 60 astetta ja liha punertavaa. Tarjoa lampaan sisäfileet kastikkeen, perunavuoan, keitetyn parsakaalin, herukkahyytelön ja salaatin kanssa.
- Kastike: Kiehauta kastikepohja ja mausta se punaviinillä ja mustaherukkahyytelöllä maun mukaan. Sekoita joukkoon suuruste ja anna vielä kiehua pari minuuttia.
- Perunavuoka: Levitä jäiset sipulikuutiot ja perunaviipaleet laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kasvirasvasekoite. Kypsennä 200 asteessa 50-60 minuuttia.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet
Ravintosisältö perannos 340g100 g
- 598 kcal2 510 kJ
- Proteiinia44,9 g
- Hiilihydraatteja27,5 g
- Rasvaa31,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi