• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lampaan sisäfilee à la chèvre

Lampaan sisäfilee à la chèvre
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 598 kcal / annos (340g)

    Ainekset

    5 annosta
      • n. 500glampaan sisäfileitä

    Paistamiseen

    Kastike

      • 1tlk(2 dl)demi-glace -kastikepohjaa (Portti)
      • 2-3rklpunaviiniä
      • 2rklmustaherukkahyytelöä
      • 1rkltummaa suurustetta

    Perunavuoka

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Anna fileiden sulaa yön yli jääkaapissa. Pura ne paketista ja jätä huoneenlämpöön, jotta liha lämpenee ennen valmistusta.
    2. Kuivaa fileet talouspaperilla, poista kalvot ja ruskista öljy-voiseoksessa kuumassa pannussa molemmilta puolilta. Nosta fileet matalaan uunivuokaan, ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria. Leikkaa vuohenjuusto erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä fileiden päälle. Kypsennä fileitä 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes niiden sisälämpötila on noin 60 astetta ja liha punertavaa. Tarjoa lampaan sisäfileet kastikkeen, perunavuoan, keitetyn parsakaalin, herukkahyytelön ja salaatin kanssa.
    3. Kastike: Kiehauta kastikepohja ja mausta se punaviinillä ja mustaherukkahyytelöllä maun mukaan. Sekoita joukkoon suuruste ja anna vielä kiehua pari minuuttia.
    4. Perunavuoka: Levitä jäiset sipulikuutiot ja perunaviipaleet laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kasvirasvasekoite. Kypsennä 200 asteessa 50-60 minuuttia.

    Ravintosisältö perannos 340g100 g

    • 598 kcal2 510 kJ
    • Proteiinia44,9 g
    • Hiilihydraatteja27,5 g
    • Rasvaa31,6 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille