• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Perunasalaatti ja helpot grilliribsit

Perunasalaatti ja helpot grilliribsit sopii vaikka grillikutsujen tarjottavaksi. Valmistelut voit tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
Perunasalaatti ja helpot grilliribsit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 157 kcal / 100 g

Ainekset

3-4 annosta

Ribsit

    • n. 1,2kgporsaan ribsejä, marinoituja

Salaatti

    • 700guusia perunoita
    • 2nippusipulia varsineen
    • 1-2ruukkuarucolaa
    • 2-3(250 g)tomaattia

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Nosta kyljysrivit leivinpaperin päälle uunipannulle. Kypsennä 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Grillaa ribsejä juuri ennen tarjoamista noin 4 minuuttia/puoli, kunnes ribsit ovat molemmilta puolilta kauniin ruskeat. Paloittele ribsit.
  2. Pese perunat hyvin ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Hienonna sipulit. Viipaloi tai lohko jäähtyneet perunat. Kääntele perunat, sipulit ja kaprikset kulhossa. Sekoita kastikeainekset ja kaada perunoiden päälle. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen asti.
  3. Kaada perunaseos salaattivadille. Kuutioi tai lohko tomaatit. Lisää tomaatit ja rucola perunoiden päälle.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit kypsentää grilliribsit grillaamista vaille valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 157 kcal656 kJ
  • Proteiinia7,43 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa11,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua