Perunasalaatti ja helpot grilliribsit
Perunasalaatti ja helpot grilliribsit sopii vaikka grillikutsujen tarjottavaksi. Valmistelut voit tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
3-4 annosta30 - 60 min157 kcal / 100 g
Ainekset
3-4 annosta
Ribsit
- n. 1,2kgporsaan ribsejä, marinoituja
Salaatti
- 700guusia perunoita
- 2nippusipulia varsineen
- 2-3rklPirkka kapriksia
- 1-2ruukkuarucolaa
- 2-3(250 g)tomaattia
Kastike
- 2rklsitruunanmehua
- 2tljuoksevaa hunajaa
- 1tloreganoa
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Nosta kyljysrivit leivinpaperin päälle uunipannulle. Kypsennä 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Grillaa ribsejä juuri ennen tarjoamista noin 4 minuuttia/puoli, kunnes ribsit ovat molemmilta puolilta kauniin ruskeat. Paloittele ribsit.
- Pese perunat hyvin ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Hienonna sipulit. Viipaloi tai lohko jäähtyneet perunat. Kääntele perunat, sipulit ja kaprikset kulhossa. Sekoita kastikeainekset ja kaada perunoiden päälle. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen asti.
- Kaada perunaseos salaattivadille. Kuutioi tai lohko tomaatit. Lisää tomaatit ja rucola perunoiden päälle.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit kypsentää grilliribsit grillaamista vaille valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 157 kcal656 kJ
- Proteiinia 7,43 g
- Hiilihydraatteja6 g
- Rasvaa11,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi