• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Karitsan paahtopaistia maalaisleivällä

Karitsan paahtopaistia maalaisleivällä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 576 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 4karitsan paahtopaistia
    • 4reilua viipalettamaalaisleipää

Paahtopaistin marinadi

    • 4rklöljyä
    • 4rklviinietikkaa
    • 3-4rkltuoretta oreganoa tai timjamia hienonnettuna
    • 2rklsokeria
    • 1tlsuolaa

Piparjuuriperunasalaatti

    • 4-5(350 g)kiinteää perunaa (vihreä pussi)
    • 4rklPirkka majoneesia
    • 1dlkermaviiliä
    • 3rklpiparjuuritahnaa
    • 1tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa

Lisäksi

    • 1ruukkurucolaa
    • paahdettua sipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaistit tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Kypsennä paahtopaisteja pannulla välillä niitä käännellen yhteensä noin 8 minuuttia. Viipaloi jäähtyneet paahtopaistit poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita marinadin aineet kulhossa ja nosta paahtopaistiviipaleet marinoitumaan viileään vähintään tunniksi.
  3. Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Sekoita majoneesi, kermaviili, piparjuuritahna, sokeri ja suola kulhossa. Nostele perunaviipaleet seokseen maustumaan viileään reiluksi tunniksi.
  4. Paahda kuumalla pannulla leipäviipaleet molemmin puolin. Levitä huuhdellut rucolanlehdet, perunasalaattia ja paahtopaistiviipaleita leiville. Ripottele pinnalle paahdettua sipulia.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 576 kcal2 410 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja44 g
  • Rasvaa31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu