Piparjuuriperunasalaatti
Piparjuuriperunasalaatti sopii hyvin tarjottavaksi paahtopaistin kanssa. Rucola tuo annokseen raikkautta. Noin 1,05€/annos.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1kgPirkka perunoita (vihreä tai keltainen pussi)
- n. 1tlsuolaa
- 1(200 g)omena (esim. Jonagold)
- 1/2(100 g)punasipulia
- 2-3rklPirkka kapriksia
Kastike
- 2dlHellmann's majoneesia
- 2rklpiparjuuritahnaa (Felix)
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1rklvalkoviinietikkaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 1ps(60 g)Pirkka rucolaa
- kypsää naudan paahtopaistia
Valmistus
yli 60 min- Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä mieluiten jo edellisenä päivänä. Jäähdytä ja kuori ne. Leikkaa perunat ja kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Mausta perunat suolalla.
- Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita perunat, omena ja sipuli varovasti keskenään kulhossa. Lisää valutetut kaprikset.
- Sekoita jogurtti ja majoneesi keskenään. Mausta piparjuuritahnalla, valkosipulilla, etikalla ja mustapippurilla. Sekoita kastike varovasti perunoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.
- Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. Levitä rucola laakealle tarjoiluvadille ja lusikoi päälle perunasalaatti. Koristele salaatti paahtopaistiruusukkeilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi