Piparjuuriperunasalaatti
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Piparjuuriperunasalaatti sopii hyvin tarjottavaksi paahtopaistin kanssa. Rucola tuo annokseen raikkautta.
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
1 kg | Pirkka perunoita (vihreä tai keltainen pussi) tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
1 (200 g) | omena (esim. Jonagold) tai |
1/2 (100 g) | punasipulia tai |
2–3 rkl | tai |
Kastike | |
---|---|
3 dl | tai |
2 dl | tai |
2 rkl | piparjuuritahnaa (Felix) tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1 rkl | valkoviinietikkaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
1 ps (65 g) | tai |
kypsää naudan paahtopaistia tai |
Ravintosisältö
Energia | 599 kJ / 143 kcal |
Rasva | 10,2 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 10,3 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 1,8 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä mieluiten jo edellisenä päivänä. Jäähdytä ja kuori ne. Leikkaa perunat ja kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Mausta perunat suolalla.
Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita perunat, omena ja sipuli varovasti keskenään kulhossa. Lisää valutetut kaprikset.
Sekoita jogurtti ja majoneesi keskenään. Mausta piparjuuritahnalla, valkosipulilla, etikalla ja mustapippurilla. Sekoita kastike varovasti perunoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.