• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PiparjuuriperunasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparjuuriperunasalaatti

Piparjuuriperunasalaatti sopii hyvin tarjottavaksi paahtopaistin kanssa. Rucola tuo annokseen raikkautta. Noin 1,05€/annos.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 1kgPirkka perunoita (vihreä tai keltainen pussi)
    • n. 1tlsuolaa
    • 1(200 g)omena (esim. Jonagold)
    • 1/2(100 g)punasipulia

Kastike

    • 2dlHellmann's majoneesia
    • 2rklpiparjuuritahnaa (Felix)
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1rklvalkoviinietikkaa
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

    • 1ps(60 g)Pirkka rucolaa
    • kypsää naudan paahtopaistia

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä mieluiten jo edellisenä päivänä. Jäähdytä ja kuori ne. Leikkaa perunat ja kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Mausta perunat suolalla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita perunat, omena ja sipuli varovasti keskenään kulhossa. Lisää valutetut kaprikset.
  3. Sekoita jogurtti ja majoneesi keskenään. Mausta piparjuuritahnalla, valkosipulilla, etikalla ja mustapippurilla. Sekoita kastike varovasti perunoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.
  4. Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. Levitä rucola laakealle tarjoiluvadille ja lusikoi päälle perunasalaatti. Koristele salaatti paahtopaistiruusukkeilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua