Hyppää sisältöön
Piparjuuriperunasalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparjuuriperunasalaatti

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Piparjuuriperunasalaatti sopii hyvin tarjottavaksi paahtopaistin kanssa. Rucola tuo annokseen raikkautta.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
1 kg
 
Pirkka perunoita (vihreä tai keltainen pussi)
tai
n. 1 tl
 
suolaa
tai
1 (200 g)
 
omena (esim. Jonagold)
tai
1/2 (100 g)
 
punasipulia
tai
2–3 rkl
 
tai

Kastike

3 dl
 
tai
2 dl
 
tai
2 rkl
 
piparjuuritahnaa (Felix)
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

1 ps (65 g)
 
tai
 
kypsää naudan paahtopaistia
tai

Ravintosisältö

Energia
599 kJ / 143 kcal
Rasva
10,2 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
10,3 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
1,8 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä mieluiten jo edellisenä päivänä. Jäähdytä ja kuori ne. Leikkaa perunat ja kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Mausta perunat suolalla.
Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita perunat, omena ja sipuli varovasti keskenään kulhossa. Lisää valutetut kaprikset.
Sekoita jogurtti ja majoneesi keskenään. Mausta piparjuuritahnalla, valkosipulilla, etikalla ja mustapippurilla. Sekoita kastike varovasti perunoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.