• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Karitsan paahtopaistit Wellingtonin tapaan

Karitsan paahtopaistit Wellingtonin tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 150 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Voiteluun

    • 1kananmuna

Puolukka-timjamikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois paahtopaistien pinnalta.
  2. Ruskista paahtopaistit pannulla öljyssä joka puolelta. Jatka kypsentämistä miedommalla lämmöllä pari minuuttia. Anna jäähtyä sillä aikaa kun teet muut valmistelut.
  3. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Paista herkkusieniä ja timjamia pannulla pari minuuttia. Anna jäähtyä hieman.
  4. Kauli sulanut taikina isoksi levyksi ja jaa taikina 4 osaan. Annostele puolet herkkusienistä taikinalevyjen päälle keoiksi. Nosta paahtopaistit herkkusienten päälle. Annostele loppu herkkusieniseos lihojen päälle. Käännä taikinan reunat lihapalojen päälle. Painele saumat tiukasti kiinni ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Voit muotoilla jäljelle jääneestä taikinasta lehti- tai nauhakuvioita nyyttien päälle. Voitele nyytit munalla. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, jolloin lihan sisälämpötila on 58-60 astetta ja liha jää sisältä punertavaksi. Anna lihojen vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoamista.
  5. Kastiketta varten kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia rasvassa kattilassa. Lisää fondi, vesi, puolukat, timjami, puolukkahillo ja mustapippuri. Keitä ilman kantta, kunnes nesteestä on haihtunut noin 1/3. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Tarjoa lisäksi perunoita ja salaattia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 150 kcal628 kJ
  • Proteiinia8,94 g
  • Hiilihydraatteja9,86 g
  • Rasvaa8,08 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille