Kimchi Jigae eli korealainen porsaanlihakeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Korelainen porsaanlihakeitto Kimchi Jigae valmistetaan porsaankyljestä tai kasslerista ja maustetaan kimchillä. Kimchi valmistuu myös pikana!
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
250 g | porsaankylkeä tai maustamatonta porsaan kassleria tai |
1/2 (50 g) | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 tl | inkivääriä raastettuna tai |
1 rkl | paahdettua seesamiöljyä tai |
1 rkl | Pirkka japanilaista soijakastiketta tai |
n. 1/2 rkl | korealaista Gochujang-chilitahnaa tai |
8 dl | vettä tai |
2 rkl | tai |
250 g | maustamatonta kiinteää tofua tai |
2 | kevätsipulinvartta tai |
Pikakimchi | |
---|---|
1/4 (250 g) | kiinankaalia tai |
n. 5 dl | vettä tai |
1 1/2 rkl | merisuolaa tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1/2 | tai |
2 tl | inkivääriä raastettuna tai |
1 tl | sokeria tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa tai |
1/2 rkl | Pirkka tomaattisosetta tai |
Valmistus
30 - 60 min
Valmista ensin kimchi. Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetken. Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali suikaleiksi. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Sekoita tekeytymisen puolivälissä. Siirrä kaali siivilään ja huuhtele kunnolla. Valuta kuivaksi ja taputtele ylimääräinen neste pois vielä talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki mausteet keskenään, lisää joukkoon kaali ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua noin puoli tuntia.
Viipaloi tai suikaloi liha. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Ruskista porsaanliha padassa omassa rasvassaan.
Lisää kimchi pataan ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
Lisää sipulit ja valkosipulit, seesamiöljy, soijakastike sekä chilitahnaa halutun tulisuuden mukaan. Sekoita ja lisää vesi.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia.
Viipaloi tofu, lisää keittoon ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
Hienonna kevätsipulit ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pit ää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(93 arvostelua)
- yli 60 min3,8(19 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(20 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(44 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(33 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(29 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(77 arvostelua)
- alle 30 min3,8(130 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (33 arvostelua)
- Heini6 kuukautta sittenMainio ohje! On turhaa vetää hernettä nenään ruokalajin alkuperäisyydestä: tämä on yksinkertaistettu ja suomalaiselle suunnattu versio siitä. Itse oikaisin paahtamalla kylkisiivut ja tofukuutiot uunissa, keitosta tuli vähemmän rasvaista :)
- Viltsu4 vuotta sittenSiis tämä on niin väärin... :D Tätä ei voi kutsua kimchi jjigaeksi, vai onko juuri tästä syystä ruuan nimi kirjoitettukin väärin? Kimchiä ei voi tehdä puolessa tunnissa. Jjigaeen pitäisi käyttää nimenomaan kunnolla hapatettua kimchiä, eli siis noin 3-4 viikkoa tekeytynyttä herkkua.