• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kimchi Jigae eli korealainen porsaanlihakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kimchi Jigae eli korealainen porsaanlihakeitto

Korelainen porsaanlihakeitto Kimchi Jigae valmistetaan porsaankyljestä tai kasslerista ja maustetaan kimchillä. Kimchi valmistuu myös pikana! Noin 2,55€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 250gporsaankylkeä
    • tai
    • maustamatonta porsaan kassleria
    • 1/2(50 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2tlinkivääriä raastettuna
    • 1rklseesamiöljyä
    • 1rklPirkka japanilaista soijakastiketta
    • n. 1/2rklkorealaista Gochujang-chilitahnaa
    • 8dlvettä
    • 2rklKnorr Beef -lihafondia
    • 250gmaustamatonta kiinteää tofua
    • 2kevätsipulinvartta

Pikakimchi

    • 1/4(250 g)kiinankaalia
    • n. 5dlvettä
    • 1 1/2rklmerisuolaa
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2tlinkivääriä raastettuna
    • 1tlsokeria
    • 1tlvalkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
    • 1/2rklPirkka tomaattisosetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin kimchi. Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetken. Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali suikaleiksi. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Sekoita tekeytymisen puolivälissä. Siirrä kaali siivilään ja huuhtele kunnolla. Valuta kuivaksi ja taputtele ylimääräinen neste pois vielä talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki mausteet keskenään, lisää joukkoon kaali ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua noin puoli tuntia.
  2. Viipaloi tai suikaloi liha. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista porsaanliha padassa omassa rasvassaan.
  4. Lisää kimchi pataan ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää sipulit ja valkosipulit, seesamiöljy, soijakastike sekä chilitahnaa halutun tulisuuden mukaan. Sekoita ja lisää vesi.
  6. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia.
  7. Viipaloi tofu, lisää keittoon ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
  8. Hienonna kevätsipulit ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • Viltsu16.7.2018

    Siis tämä on niin väärin... :D Tätä ei voi kutsua kimchi jjigaeksi, vai onko juuri tästä syystä ruuan nimi kirjoitettukin väärin? Kimchiä ei voi tehdä puolessa tunnissa. Jjigaeen pitäisi käyttää nimenomaan kunnolla hapatettua kimchiä, eli siis noin 3-4 viikkoa tekeytynyttä herkkua.