Kimchi Jigae eli korealainen porsaanlihakeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Korelainen porsaanlihakeitto Kimchi Jigae valmistetaan porsaankyljestä tai kasslerista ja maustetaan kimchillä. Kimchi valmistuu myös pikana!
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
250 g | porsaankylkeä tai maustamatonta porsaan kassleria tai |
1/2 (50 g) | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 tl | inkivääriä raastettuna tai |
1 rkl | paahdettua seesamiöljyä tai |
1 rkl | Pirkka japanilaista soijakastiketta tai |
n. 1/2 rkl | korealaista Gochujang-chilitahnaa tai |
8 dl | vettä tai |
2 rkl | lihafondia tai |
250 g | maustamatonta kiinteää tofua tai |
2 | kevätsipulinvartta tai |
Pikakimchi | |
---|---|
1/4 (250 g) | kiinankaalia tai |
n. 5 dl | vettä tai |
1 1/2 rkl | merisuolaa tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1/2 | tai |
2 tl | inkivääriä raastettuna tai |
1 tl | sokeria tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa tai |
1/2 rkl | Pirkka tomaattisosetta tai |
Ravintosisältö
Energia | 273 kJ / 65 kcal |
Rasva | 4,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1,4 g |
Hiilihydraatit | 1,2 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 1,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Valmista ensin kimchi. Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetken. Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali suikaleiksi. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Sekoita tekeytymisen puolivälissä. Siirrä kaali siivilään ja huuhtele kunnolla. Valuta kuivaksi ja taputtele ylimääräinen neste pois vielä talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki mausteet keskenään, lisää joukkoon kaali ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua noin puoli tuntia.
Viipaloi tai suikaloi liha. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Ruskista porsaanliha padassa omassa rasvassaan.
Lisää kimchi pataan ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
Lisää sipulit ja valkosipulit, seesamiöljy, soijakastike sekä chilitahnaa halutun tulisuuden mukaan. Sekoita ja lisää vesi.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia.
Viipaloi tofu, lisää keittoon ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
Hienonna kevätsipulit ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Porsaan kylkiviipaleHinta 12,95/kg
- Kikkoman 125ml paahdettu seesamiöljyHinta 3,99/kpl31,92/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
- Sempio Korealainen Gochujang chilitahna 170gHinta 2,59/kpl15,24/kg
- Plussa-etu −20 %Maggi lihafondi 160g Pastöroitu lihaliemi.Plussa-kortillaEtuhinta 2,31/kpl14,44/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (18,06/kg)
- Tofumoon savutofu 250gHinta 4,35/kpl17,40/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,49/kpl24,90/kg
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- InkivääriHinta n. 1,19/kpl7,95/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Blue Dragon Sesame Oil 150mlHinta 5,85/kpl39,00/l
- House of Asia Premium Soijakastike 150mlHinta 3,69/kpl24,60/l
- Kikkoman vähäsuolainen soijakastike 150mlHinta 4,55/kpl30,33/l
- Sempio Gochujang chilitahna 500gHinta 6,79/kpl13,58/kg
- Bong Touch of Taste Riistafondi Kantarellilla 180mlHinta 3,75/kpl20,83/l
- Bong Touch Of Taste Vasikanfondi 180 mlHinta 3,75/kpl20,83/l
- Jalotofu Paahtopala 250g luomuHinta 4,45/kpl17,80/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka Luomu tofu 250g maustamaton laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl7,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (7,96/kg)
- Pirkka kiinankaali pakattu ulkomainenHinta n. 2,75/kpl5,49/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Plussa-etu −9 %Filos valkoviinietikka 350mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130gHinta 1,25/kpl9,62/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130gHinta 1,65/kpl12,69/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(42 arviota)
- 30 - 60 min4,5(15 arviota)
- alle 30 min4,6(18 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- 30 - 60 min3,8(79 arviota)
- 30 - 60 min4,3(27 arviota)
- 30 - 60 min4,0(64 arviota)
- 30 - 60 min4,6(206 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (58 arviota)
- Aasialaiseen perehtynyt1 vuosi sittenKimchin voi tehdä nopeasti, eikä siihen tarvitse kuluttaa tunteja. Mitä kuitenkin tulee kimchiin niin se tehdään jokatapauksessa väärin aitoon korealaiseen verrattuna, mistä sitäkin on tietysti montaa eri versiota. Yhteen tulee esimerkiksi korealaista päärynää ja omenaa, katkaraputahnaa, kalakastiketta, maissisiirappia ja riisijauhoja, millä siis mm. valmistetaan "tahna" oikealle kimchille. Oikean kimchin pystyy kuitenkin tekemään +30 minuutissakin. Se mikä vie pidemmän kaavan mukaan enemmän aikaa kimchin valmistuksessa on kiinankaalin suolavesiliuksessa pitäminen, sillä sen pitäisi olla siinä muutama tunti. Eli sen valmistus menee seuraavalle päivälle, mutta korealaiset tekevät myös pikakimchiä, jotka valmistuu tunnissa. Tämä keitto menee kyllä testiin, mutta ehkä kokeilen mieluummin alkuperäisen kimchi reseptin mukaan. Harmillisesti tarvitsee soveltaa, jos ei löydy tarvittavia aineita valmistamiseen, sillä Koreassa ja koko Aasiassa käytetään paljon merenelävistä valmistettuja tuotteita, kuten katkaraputahnaa. Nämä eivät ole kovinkaan yleisiä Suomessa.
- Heini2 vuotta sittenMainio ohje! On turhaa vetää hernettä nenään ruokalajin alkuperäisyydestä: tämä on yksinkertaistettu ja suomalaiselle suunnattu versio siitä. Itse oikaisin paahtamalla kylkisiivut ja tofukuutiot uunissa, keitosta tuli vähemmän rasvaista :)
- Viltsu6 vuotta sittenSiis tämä on niin väärin... :D Tätä ei voi kutsua kimchi jjigaeksi, vai onko juuri tästä syystä ruuan nimi kirjoitettukin väärin? Kimchiä ei voi tehdä puolessa tunnissa. Jjigaeen pitäisi käyttää nimenomaan kunnolla hapatettua kimchiä, eli siis noin 3-4 viikkoa tekeytynyttä herkkua.