Karitsanpaisti ja juuresvuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsanpaisti ja juuresvuoka

Karitsanpaisti padassa maustetaan ennen paistamista sitruunaisella marinadilla. Tarjoa karitsanpaisti juuresvuoan kanssa. N. 2,25 €/annos.

  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (290g)

Ainekset

n. 10 annosta
    • 1(n. 1 1/ 2 kg)karitsan tai lampaan luuton paisti (pakaste)
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • 2-3rosmariininoksaa

Marinadi

    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 3rklsitruunanmehua
    • 1rkllihafondia
    • 1rklminttua tai timjamia
    • 1tlmustapippuria

Juuresvuoka

    • n. 1kgPirkka perunoita (hopea pussi)
    • 2(300 g)palsternakkaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2tltimjamia
    • 1 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
    • n. 4dlkasvis- tai lihalientä

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna paistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Tee sulaneen paistin pintaan terävällä veitsenkärjellä pieniä viiltoja ja pistele niihin kuorittuja, paloiteltuja valkosipulinkynsiä ja rosmariinitupsuja.
  2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Sekoita marinadin ainekset. Pane paisti isoon tiiviiseen muovipussiin. Kaada pussiin marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja anna paistin maustua kylmässä yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
  3. Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista pussi, nosta paisti isoon pataan tai uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka kypsentämistä, kunnes lihalämpömittari näyttää noin 65 astetta. Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia. Silloin paisti on sisältä vielä punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on yli 70 astetta, on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Valele paistia kypsymisen aikana marinadilla. Kääri kypsä paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia ennen viipalointia.
  4. Kuori ja leikkaa juurekset sekä sipulit ohuiksi viipaleiksi. Lado juurekset uunivuokaan niin, että perunakerros tulee pohjalle ja pinnalle. Ripottele väliin mausteet. Kaada vuokaan kasvisliemi. Kypsennä juuresvuoka yhdessä paistin kanssa. Tarjoa juuresvuoka ohuiksi viipaleiksi leikatun paistin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 290g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia 26 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,71/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,65/kpl
    16,50/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    1,29/kpl
    12,90/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl
    4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl
    3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl
    5,98/l
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,47/kpl
    2,49/kg
  • Sitruuna luomu
    Sitruuna luomu
    1,27/kpl
    7,59/kg
  • Touch of Taste lihafondi 180ml luomu
    Touch of Taste lihafondi 180ml luomu
    4,55/kpl
    25,28/l
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,29/kpl
    9,40/kg