• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Karitsanpaisti ja juuresvuoka

N. 2,25 €/annos.
Karitsanpaisti ja juuresvuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (290g)

Ainekset

n. 10 annostaOsta
    • 1(n. 1 1/ 2 kg)karitsan tai lampaan luuton paisti (pakaste)
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • 2-3rosmariininoksaa

Marinadi

    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 3rklsitruunanmehua
    • 1rkllihafondia
    • 1rklminttua tai timjamia
    • 1tlmustapippuria rouhittuna

Juuresvuoka

    • n. 1kgPirkka perunoita (hopea pussi)
    • 2(300 g)palsternakkaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2tltimjamia
    • 1 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
    • n. 4dlkasvis- tai lihalientä

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna paistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Tee sulaneen paistin pintaan terävällä veitsenkärjellä pieniä viiltoja ja pistele niihin kuorittuja, paloiteltuja valkosipulinkynsiä ja rosmariinitupsuja.
  2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Sekoita marinadin ainekset. Pane paisti isoon tiiviiseen muovipussiin. Kaada pussiin marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja anna paistin maustua kylmässä yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
  3. Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista pussi, nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka kypsentämistä, kunnes lihalämpömittari näyttää noin 65 astetta. Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia. Silloin paisti on sisältä vielä punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on yli 70 astetta, on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Valele paistia kypsymisen aikana marinadilla. Kääri kypsä paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia ennen viipalointia.
  4. Kuori ja leikkaa juurekset sekä sipulit ohuiksi viipaleiksi. Lado juurekset uunivuokaan niin, että perunakerros tulee pohjalle ja pinnalle. Ripottele väliin mausteet. Kaada vuokaan kasvisliemi. Kypsennä juuresvuoka yhdessä paistin kanssa. Tarjoa juuresvuoka ohuiksi viipaleiksi leikatun paistin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15
  • jesse17.4.2017

    Tein muuten ohjeen mukaan, mutta marinadista jäi fondi pois. Tilalle laitoin merisuolaa. Tuli todella maukasta. Tietysti kyse on myös lihan laadusta.

  • Kuluttajapalvelu31.3.2016

    Suolaa mietin, marinadi saa suolaa fondista.

  • Suolaa mietin27.3.2016

    Eikö todellakaan tule lihaan suolaa?

  • bää26.3.2016

    tää oli helppo ja hyvä kokille, joka ei juurikaan itse jaksa mitään marinoida. Kastike manimaskis