• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahtopaisti sipuli-kasvispedillä

Paahtopaisti sipuli-kasvispedillä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 417 kcal / annos (390g)

Ainekset

6 annosta

Kypsän paistin pintaan

    • 1/2tlsuolaa
    • tuoretta timjamia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuivaa paahtopaistin pinta ja hiero pintaan mustapippuria sekä puolet timjamista. Kuori ja halkaise sipulit poikkisuunnassa. Pane puolikkaat vieriviereen ison, voidellun vuoan keskelle. Ripottele sipuleille suolaa ja timjamia. Aseta paisti sipulipedille. Työnnä paistiin lihalämpömittari.
  2. Kuori perunat, porkkanat ja palsternakat. Lohko ne ja sekoita joukkoon öljy, timjami, rakuuna, suola ja mustapippuri. Pane kasvikset paistin ympärille. (Syksyllä kasviksista irtoaa nestettä itsestään, mutta keväällä vuokaan voi lisätä 1-2 dl vettä tai punaviiniä.)
  3. Pane vuoka ensin 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä paistia noin 60 minuuttia. Kun lihalämpömittarin lukema on 65-68 astetta, paisti on sisältä sopivan punertavaa.
  4. Ota vuoka pois uunista ja poista lämpömittari. Siirrä paisti folion päälle ja ripottele paistin pintaan suolaa. Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Peitä kasvikset hyvin, etteivät ne jäähdy.
  5. Viipaloi paisti mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja pane ruusukkeina tarjolle sipulien ja kasviksien kanssa. Kaada päälle vuoasta paistoliemi. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta timjamia. Tarjoa lisänä vihreää salaattia ja lämmintä leipää.

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 417 kcal1 750 kJ
  • Proteiinia41,3 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa11,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4