Pekoninen hirvipata
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Maukas pekoninen hirvipata hautuu mureaksi uunissa. Hirvipata lämmittää kylminä iltoina ja maistuu monelle.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
- n. 800 g hirven ulko- tai kulmapaistia
- 1 pkt (150 g) Pirkka suomalaista pekonia
- 6 (150 g) salottisipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl Pirkka tomaattisosetta
- 4 dl punaviiniä
- 1 Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
- 2–3 dl vettä
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 oksaa tuoretta rosmariinia
Ravintosisältö
- Energia648 kJ / 155 kcal
- Rasva5,7 g
- josta tyydyttynyttä1,7 g
- Hiilihydraatit2 g
- josta sokereita1,6 g
- Proteiini17,7 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuutioi liha ja pekoni. Halkaise kuoritut sipulit. Viipaloi valkosipulit.
- Ruskista pekoni pannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit ja tomaattisose lisää pataan.
- Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada lihan joukkoon. Lisää pataan punaviini, loppu vesi, annosfondi ja mausteet.
- Anna hautua 175-asteisessa uunissa kannen alla noin 2–3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää vettä tai suolaa tarvittaessa. Tarjoa hirvipata esimerkiksi keitetyn ohran kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 7,00/3 kpl15,56/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(87 arviota)
- yli 60 min4,0(425 arviota)
- yli 60 min3,4(36 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- yli 60 min4,0(101 arviota)
- yli 60 min3,3(115 arviota)
- alle 30 min3,4(291 arviota)
- yli 60 min4,1(69 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (197 arviota)
- Irmeli7 kuukautta sittenPoika halusi kokeilla tehdä tätä, tuli todella hyvää ja oli helppo tekoinen. Tämä resepti jää käyttöön!
- Minna1 vuosi sittenHelppoa ja todella maukasta. Korvasin fondin suolalla ja pippurilla.
- Saana2 vuotta sittenHyvää tuli, vaikka ei tomaattisosetta ollut tarjolla. Tällä reseptillä tehty monet kerrat. 👍
- Sarre2 vuotta sittenTodella helppo ja herkullinen pata! Saa nopeasti valmistettua uuniin mentäväksi.
- Leena8 vuotta sittenkyllä tuli niin mahtavaa vasapataa <3 Rosmariinia ei ollut kaupassa, joten laitoin 2 laakerinlehteä :D