Hyppää sisältöön
Pekoninen hirvipata Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekoninen hirvipata

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Maukas pekoninen hirvipata hautuu mureaksi uunissa. Hirvipata lämmittää kylminä iltoina ja maistuu monelle.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    648 kJ / 155 kcal
  • Rasva
    5,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,7 g
  • Hiilihydraatit
    2 g
  • josta sokereita
    1,6 g
  • Proteiini
    17,7 g
  • Suola
    1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuutioi liha ja pekoni. Halkaise kuoritut sipulit. Viipaloi valkosipulit.
  2. Ruskista pekoni pannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit ja tomaattisose lisää pataan.
  3. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada lihan joukkoon. Lisää pataan punaviini, loppu vesi, annosfondi ja mausteet.
  4. Anna hautua 175-asteisessa uunissa kannen alla noin 2–3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää vettä tai suolaa tarvittaessa. Tarjoa hirvipata esimerkiksi keitetyn ohran kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (197 arviota)

  • Irmeli
    7 kuukautta sitten
    Poika halusi kokeilla tehdä tätä, tuli todella hyvää ja oli helppo tekoinen. Tämä resepti jää käyttöön!
  • Minna
    1 vuosi sitten
    Helppoa ja todella maukasta. Korvasin fondin suolalla ja pippurilla.
  • Saana
    2 vuotta sitten
    Hyvää tuli, vaikka ei tomaattisosetta ollut tarjolla. Tällä reseptillä tehty monet kerrat. 👍
  • Sarre
    2 vuotta sitten
    Todella helppo ja herkullinen pata! Saa nopeasti valmistettua uuniin mentäväksi.
  • Leena
    8 vuotta sitten
    kyllä tuli niin mahtavaa vasapataa <3 Rosmariinia ei ollut kaupassa, joten laitoin 2 laakerinlehteä :D