• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pekoninen hirvipata

Maukas pekoninen hirvipata hautuu mureaksi uunissa. N. 8,60 €/annos.
Pekoninen hirvipata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 223 kcal / annos (225g)

Ainekset

5 annosta
    • n. 800ghirven ulko- tai kulmapaistia
    • 6(150 g)salottisipulia
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 4dlpunaviiniä
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
    • 2-3dlvettä
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2oksaa tuoretta rosmariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuutioi liha ja pekoni. Halkaise kuoritut sipulit. Viipaloi valkosipulit.
  2. Ruskista pekoni pannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit ja tomaattisose lisää pataan.
  3. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada lihan joukkoon. Lisää pataan punaviini, loppu vesi, annosfondi ja mausteet.
  4. Anna hautua 175-asteisessa uunissa kannen alla noin 2-3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää vettä tai suolaa tarvittaessa. Tarjoa hirvipata esimerkiksi keitetyn ohran kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 225g100 g

  • 223 kcal932 kJ
  • Proteiinia27,6 g
  • Hiilihydraatteja4,39 g
  • Rasvaa7,27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille24