Hyppää sisältöön
Porsaanlehtipihvejä ja punaviinisipuliaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porsaanlehtipihvejä ja punaviinisipulia

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Herkullinen lisäke porsaanlehtipihveille syntyy punaviinillä maustetuista punasipuleista.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • n. 500 g porsaan ulkofileetä
  • 1–2 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Punaviinisipulia

  • 4 (n. 350 g) kookasta punasipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 dl punaviiniä
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 12 tuoretta salvianlehteä

Ravintosisältö

  • Energia
    505 kJ / 121 kcal
  • Rasva
    6,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,4 g
  • Hiilihydraatit
    2,5 g
  • josta sokereita
    1,8 g
  • Proteiini
    10,9 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Merkitse se neljäksi yhtä paksuksi viipaleeksi. Leikkaa jokainen viipale kahdessa osassa, ensin puolesta paksuudesta kalvoon asti ja sitten merkin kohdalta irti. Avaa palat perhosleikkeeksi ja nuiji aivan ohueksi.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Kuullota sipulirenkaita paistokasarissa öljyssä kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää viini ja sokeri ja hauduta 5–8 minuuttia usein sekoittaen, kunnes viini on haihtunut. Mausta sipulit suolalla, pippurilla ja tuoreella salvialla.
  3. Paista lehtipihvit kuumassa pannussa öljytilkassa yksi kerrallaan. Kun pinta pisaroi kauttaaltaan, käännä pihvi. Ripottele paistopintaan hiukan suolaa ja pippuria ja kun paistopinta pisaroi, nosta pihvi kuumalle vadille ja pidä lämpimänä foliolla peitettynä tai noin 100-asteisessa uunissa. Puhdista pannu nopeasti ja paista loput pihvit samoin. Kuumenna punaviinisipulit ja jaa seos leikkeille. Koristele tuoreilla salvianlehdillä.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai lohkoperunoiden ja vihreän salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Hinta 1,99/kpl
  • Pirkka suomalainen porsaan ulkofilee n.1,2kg
    Hinta n. 15,48/kpl
    12,90/kg
  • Atria Naturell Viljaporsaan Ulkofilee n1,5kg
    Hinta n. 14,93/kpl
    9,95/kg
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,79/kpl
    2,98/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Punasipuli 500g NL/EG 2lk
    Hinta 1,19/kpl
    2,38/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (4 arviota)