Porsaanlehtipihvejä ja punaviinisipuliaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porsaanlehtipihvejä ja punaviinisipulia

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Herkullinen lisäke porsaanlehtipihveille syntyy punaviinillä maustetuista punasipuleista.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 500 g
 
porsaan ulkofileetä
tai
1–2 rkl
 
öljyä
tai
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Punaviinisipulia

4 (n. 350 g)
 
kookasta punasipulia
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1 1/2 dl
 
punaviiniä
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
12
 
tuoretta salvianlehteä
tai

Ravintosisältö

Energia
505 kJ / 121 kcal
Rasva
6,2 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
2,5 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
10,9 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Merkitse se neljäksi yhtä paksuksi viipaleeksi. Leikkaa jokainen viipale kahdessa osassa, ensin puolesta paksuudesta kalvoon asti ja sitten merkin kohdalta irti. Avaa palat perhosleikkeeksi ja nuiji aivan ohueksi.

Kuori sipulit ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Kuullota sipulirenkaita paistokasarissa öljyssä kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää viini ja sokeri ja hauduta 5–8 minuuttia usein sekoittaen, kunnes viini on haihtunut. Mausta sipulit suolalla, pippurilla ja tuoreella salvialla.

Paista lehtipihvit kuumassa pannussa öljytilkassa yksi kerrallaan. Kun pinta pisaroi kauttaaltaan, käännä pihvi. Ripottele paistopintaan hiukan suolaa ja pippuria ja kun paistopinta pisaroi, nosta pihvi kuumalle vadille ja pidä lämpimänä foliolla peitettynä tai noin 100-asteisessa uunissa. Puhdista pannu nopeasti ja paista loput pihvit samoin. Kuumenna punaviinisipulit ja jaa seos leikkeille. Koristele tuoreilla salvianlehdillä.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai lohkoperunoiden ja vihreän salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen porsaan ulkofilee n.1,2kg
    Hinta n. 15,48/kpl
    12,90/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Pirkka punasipuli 350g 2lk
    Hinta 1,19/kpl
    3,40/kg
  • Plussa-etu
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,89/2 kpl
    1,45/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (3 arviota)