• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porsaanlehtipihvejä ja punaviinisipulia

Herkullinen lisäke porsaanlehtipihveille syntyy punaviinillä maustetuista punasipuleista.
Porsaanlehtipihvejä ja punaviinisipulia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 131 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • n. 500gporsaan ulkofileetä
    • 1-2rklöljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Punaviinisipulia

    • 4(n. 350 g)kookasta punasipulia
    • 1rklöljyä
    • 1 1/2dlpunaviiniä
    • 1tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlvastajauhettua mustapippuria
    • 12tuoretta salvianlehteä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Merkitse se neljäksi yhtä paksuksi viipaleeksi. Leikkaa jokainen viipale kahdessa osassa, ensin puolesta paksuudesta kalvoon asti ja sitten merkin kohdalta irti. Avaa palat perhosleikkeeksi ja nuiji aivan ohueksi.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Kuullota sipulirenkaita paistokasarissa öljyssä kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää viini ja sokeri ja hauduta 5-8 minuuttia usein sekoittaen, kunnes viini on haihtunut. Mausta sipulit suolalla, pippurilla ja tuoreella salvialla.
  3. Paista lehtipihvit kuumassa pannussa öljytilkassa yksi kerrallaan. Kun pinta pisaroi kauttaaltaan, käännä pihvi. Ripottele paistopintaan hiukan suolaa ja pippuria ja kun paistopinta pisaroi, nosta pihvi kuumalle vadille ja pidä lämpimänä foliolla peitettynä tai noin 100-asteisessa uunissa. Puhdista pannu nopeasti ja paista loput pihvit samoin. Kuumenna punaviinisipulit ja jaa seos leikkeille. Koristele tuoreilla salvianlehdillä.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai lohkoperunoiden ja vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 131 kcal548 kJ
  • Proteiinia9,4 g
  • Hiilihydraatteja5,26 g
  • Rasvaa7,06 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1