• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lihapullat ja kukkakaalitsatsiki

Timjamilla ja rosmariinilla maustetut lihapullat maistuvat herkullisilta turkkilaisesta jogurtista valmistetun kukkakaali-tsatsikin kanssa.
Lihapullat ja kukkakaalitsatsiki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 285 kcal / annos (215g)

Ainekset

6 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1 1/2dlvettä
    • 1dlkorppujauhoja
    • 1(100 g)sipuli
    • 1/2rklöljyä
    • 1kananmuna
    • 1tltimjamia
    • 1tlrosmariinia
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Kukkakaali-tsatsiki

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pari minuuttia. Lisää korppujauhoseoksen joukkoon sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Pyöritä murekemassasta kostutetuin käsin pellille 30 lihapullaa. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
  4. Raasta kukkakaali ja kurkku. Valuta kurkusta ylimääräinen neste pois. Sekoita raasteet, jogurtti ja aioli kulhossa. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna tsatsikin tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa lihapullien ja kukkakaali-tsatsikin kanssa keitettyjä perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 215g100 g

  • 285 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille