Karviais-marenkipiirakka
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
2 dl | tai |
100 g | tai |
1 rkl | tomusokeria tai |
1 | kananmuna tai |
1 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1 l (600 g) | karviaismarjoja tai |
0,5 dl | vettä tai |
2 | sitruunaa tai |
1 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
6 | kananmunan keltuaista tai |
Marenki | |
3 | kananmunan valkuaista tai |
180 g | sokeria tai |
1,5 tl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 763 kJ / 183 kcal |
Rasva | 5,4 g |
josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 29 g |
josta sokereita | 22 g |
Proteiini | 2,7 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Valmista taikina. Sekoita yleiskoneessa huoneenlämpöinen voi, jauhot ja tomusokeri ryynimäiseksi. Lisää kananmuna ja 1 rkl vettä. Sekoita hyvin. Taikina saa olla löysähköä. Kerää taikina taikinakaapimen ja jauhotettujen käsien avulla palloksi. Kaulitse jauhojen avulla leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Kumoa pohja varovasti piirakkavuokaan ja taputtele tasaiseksi. Siisti reunat tasaiseksi veitsellä. Tee haarukalla pohjaan muutamia reikiä. Siirrä pohja tunniksi pakkaseen.
Paista jäätynyt pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja saa kauniin värin. Jäisenä uuniin laitettu pohja pitää muotonsa hyvin, joten herneitä tai muuta painoa ei tarvita.
Laita karviaiset ja vesi kattilaan. Keitä varovasti noin 5–10 minuuttia kunnes karviaiset ovat kokonaan hajonneet. Siivilöi karviaiset siivilän läpi pyreeksi.
Purista sitruunoista mehut. Sekoita maissitärkkelys ja sitruunanmehu keskenään ja lisää seos karviaispyreeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Säästä kolme valkuaista marenkiin. Vaahdota sokeri ja keltuaiset kunnolla, kunnes väri muuttuu valkoiseksi. Sekoita joukkoon karviaispyree. Siirrä massa kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes massa paksunee ja ensimmäiset kuplat muodostuvat. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset vispilällä yleiskoneessa. Lisää sokeri vähitellen. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää sitruunanmehu. Vaahdota vielä hetki. Marengin tulee olla jämäkkää. Siirrä valmis marenki pursotuspussiin.
Levitä jäähtynyt karviaistäyte paistetun piirakkapohjan päälle tasaisesti. Pursota tai levitä marenki piirakan päälle.
Paista 170 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin värin. Jäähdytä piirakka ja tarjoile jääkaappikylmänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,65/kpl1,83/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(121 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- yli 60 min4,2(49 arviota)
- yli 60 min3,6(5 arviota)
- 30 - 60 min4,2(136 arviota)
- yli 60 min4,0(58 arviota)
- 30 - 60 min4,2(65 arviota)
- yli 60 min4,4(42 arviota)
Arvostele resepti
- Ninni1 vuosi sittenAivan liian makea!