Karviais-marenkipiirakkaReseptin takana kumppani

Karviais-marenkipiirakka

Kirpeä ja makea karviais-marenkipiirakka on sadonkorjuuajan herkku. Piirakka onnistuu hyvin myös pakastetuista karviaisista.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta

Pohja

Täyte

    • 1l(600 g)karviaismarjoja
    • 0,5dlvettä
    • 2sitruunaa
    • 1dlmaissitärkkelysjauhoa
    • 2,5dlsokeria
    • 6kananmunan keltuaista

Marenki

    • 3kananmunan valkuaista
    • 180gsokeria
    • 1,5tlmaissitärkkelysjauhoa
    • 1tlsitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista taikina. Sekoita yleiskoneessa huoneenlämpöinen voi, jauhot ja tomusokeri ryynimäiseksi. Lisää kananmuna ja 1 rkl vettä. Sekoita hyvin. Taikina saa olla löysähköä. Kerää taikina taikinakaapimen ja jauhotettujen käsien avulla palloksi. Kaulitse jauhojen avulla leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Kumoa pohja varovasti piirakkavuokaan ja taputtele tasaiseksi. Siisti reunat tasaiseksi veitsellä. Tee haarukalla pohjaan muutamia reikiä. Siirrä pohja tunniksi pakkaseen.
  2. Paista jäätynyt pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja saa kauniin värin. Jäisenä uuniin laitettu pohja pitää muotonsa hyvin, joten herneitä tai muuta painoa ei tarvita.
  3. Laita karviaiset ja vesi kattilaan. Keitä varovasti noin 5-10 minuuttia kunnes karviaiset ovat kokonaan hajonneet. Siivilöi karviaiset siivilän läpi pyreeksi.
  4. Purista sitruunoista mehut. Sekoita maissitärkkelys ja sitruunanmehu keskenään ja lisää seos karviaispyreeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Säästä kolme valkuaista marenkiin. Vaahdota sokeri ja keltuaiset kunnolla, kunnes väri muuttuu valkoiseksi. Sekoita joukkoon karviaispyree. Siirrä massa kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes massa paksunee ja ensimmäiset kuplat muodostuvat. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset vispilällä yleiskoneessa. Lisää sokeri vähitellen. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää sitruunanmehu. Vaahdota vielä hetki. Marengin tulee olla jämäkkää. Siirrä valmis marenki pursotuspussiin.
  6. Levitä jäähtynyt karviaistäyte paistetun piirakkapohjan päälle tasaisesti. Pursota tai levitä marenki piirakan päälle.
  7. Paista 170 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin värin. Jäähdytä piirakka ja tarjoile jääkaappikylmänä.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,09/kpl0,55/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Valio voi 500g vähemmän suolaa HYLA
    Valio voi 500g vähemmän suolaa HYLA
    4,89/kpl9,78/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,66/kpl3,49/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,92/kpl5,49/kg
  • Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua