Karviais-marenkipiirakkaReseptin takana kumppani

Karviais-marenkipiirakka

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kirpeä ja makea karviais-marenkipiirakka on sadonkorjuuajan herkku. Piirakka onnistuu hyvin myös pakastetuista karviaisista.

    Ainekset

    8–10 annosta

    Pohja

    2 dl
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1 rkl
     
    tomusokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    1 l (600 g)
     
    karviaismarjoja
    tai
    0,5 dl
     
    vettä
    tai
    2
     
    sitruunaa
    tai
    1 dl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    2 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    6
     
    kananmunan keltuaista
    tai

    Marenki

    3
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    180 g
     
    sokeria
    tai
    1,5 tl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    1 tl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    760 kJ / 182 kcal
    Rasva
    5,4 g
    josta tyydyttynyttä
    3 g
    Hiilihydraatit
    28,7 g
    josta sokereita
    21,9 g
    Proteiini
    2,8 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista taikina. Sekoita yleiskoneessa huoneenlämpöinen voi, jauhot ja tomusokeri ryynimäiseksi. Lisää kananmuna ja 1 rkl vettä. Sekoita hyvin. Taikina saa olla löysähköä. Kerää taikina taikinakaapimen ja jauhotettujen käsien avulla palloksi. Kaulitse jauhojen avulla leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Kumoa pohja varovasti piirakkavuokaan ja taputtele tasaiseksi. Siisti reunat tasaiseksi veitsellä. Tee haarukalla pohjaan muutamia reikiä. Siirrä pohja tunniksi pakkaseen.

    Paista jäätynyt pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja saa kauniin värin. Jäisenä uuniin laitettu pohja pitää muotonsa hyvin, joten herneitä tai muuta painoa ei tarvita.

    Laita karviaiset ja vesi kattilaan. Keitä varovasti noin 5–10 minuuttia kunnes karviaiset ovat kokonaan hajonneet. Siivilöi karviaiset siivilän läpi pyreeksi.

    Purista sitruunoista mehut. Sekoita maissitärkkelys ja sitruunanmehu keskenään ja lisää seos karviaispyreeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Säästä kolme valkuaista marenkiin. Vaahdota sokeri ja keltuaiset kunnolla, kunnes väri muuttuu valkoiseksi. Sekoita joukkoon karviaispyree. Siirrä massa kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes massa paksunee ja ensimmäiset kuplat muodostuvat. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset vispilällä yleiskoneessa. Lisää sokeri vähitellen. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää sitruunanmehu. Vaahdota vielä hetki. Marengin tulee olla jämäkkää. Siirrä valmis marenki pursotuspussiin.

    Levitä jäähtynyt karviaistäyte paistetun piirakkapohjan päälle tasaisesti. Pursota tai levitä marenki piirakan päälle.

    Paista 170 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin värin. Jäähdytä piirakka ja tarjoile jääkaappikylmänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (59 arviota)

    • Ninni
      1 vuosi sitten
      Aivan liian makea!