Valmista taikina. Pane kylmä voi paloina ja sokeri monitoimikoneen kulhoon. Käytä tasaiseksi ja lisää keltuainen. Sekoita käsin joukkoon jauhot ja vesi.
Painele taikina vuoan (36 x 13 cm) pohjalle ja reunoille. Tue taikinan reunat foliopaperilla. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Nosta kylmään ½ tunniksi.
Paista 175 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia kauniin ruskeaksi. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja anna pehmetä noin 5 minuuttia.
Valmista sitrustäyte. Laita kattilaan kerma, maito, vaniljasokeri, sitruunankuori ja sokeri. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Nosta sivuun ja lisää sekoittaen sitruunanmehu ja kuivaksi puristetut liivatelehdet.
Kaada seos esipaistetulle torttupohjalle. Nosta torttu noin 20 minuutiksi jääkaappiin hyytymään.
Lisää 1-2 rkl lakritsikastiketta ohuina raitoina sitrustäytteen päälle. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä lakritsiraitojen läpi. Nosta vielä jääkaappiin ½ tunniksi hyytymään.
Koristele koristerakeilla ja tarjoa heti lakritsikastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi