Sitruuna-lakritsimarmoritorttu
Suussasulava sitruspannacotta ja valmis lakritsikastike kohtaavat marmoroidussa piirakassa. Noin 0,55€/annos.
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
Taikina
- 1dlsokeria
- 1kananmunan keltuainen
- n. 1rklkylmää vettä
Sitrustäyte
- 1dlmaitoa
- 1/2dlsokeria
- 3liivatelehteä
- 1/2dlsitruunanmehua
- 1sitruunan raastettu kuori
Lisäksi
- Dr. Oetker Bumblebee mix -koristerakeita
Valmistus
yli 60 min- Valmista taikina. Pane kylmä voi paloina ja sokeri monitoimikoneen kulhoon. Käytä tasaiseksi ja lisää keltuainen. Sekoita käsin joukkoon jauhot ja vesi.
- Painele taikina vuoan (36 x 13 cm) pohjalle ja reunoille. Tue taikinan reunat foliopaperilla. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Nosta kylmään ½ tunniksi.
- Paista 175 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia kauniin ruskeaksi. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja anna pehmetä noin 5 minuuttia.
- Valmista sitrustäyte. Laita kattilaan kerma, maito, vaniljasokeri, sitruunankuori ja sokeri. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Nosta sivuun ja lisää sekoittaen sitruunanmehu ja kuivaksi puristetut liivatelehdet.
- Kaada seos esipaistetulle torttupohjalle. Nosta torttu noin 20 minuutiksi jääkaappiin hyytymään.
- Lisää 1-2 rkl lakritsikastiketta ohuina raitoina sitrustäytteen päälle. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä lakritsiraitojen läpi. Nosta vielä jääkaappiin ½ tunniksi hyytymään.
- Koristele koristerakeilla ja tarjoa heti lakritsikastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi