Nektariinihillo
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 rs (1 kg) | Pirkka nektariineja tai |
3 | limetin mehu ja raastettu kuori tai |
2 rkl | vettä tai |
500 g | tai |
1 | halkaistu vaniljatanko tai |
Ravintosisältö
Energia | 693 kJ / 164 kcal |
Rasva | 0,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 38,3 g |
josta sokereita | 38,3 g |
Proteiini | 0,7 g |
Suola | 0 g |
Valmistus
Huuhtele nektariinit ja leikkaa ne puoliksi. Poista kivet ja kuutioi nektariinit kattilaan.
Harjaa limetin kuoret huolellisesti, raasta kuoret ja purista limeteistä mehu kattilaan. Mittaa joukkoon vesi.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sen jälkeen hiljalleen sekoitellen 10–20 minuuttia, kunnes nektariinit ovat pehmenneet.
Lisää hillosokeri. Kuumenna seos kuplivaksi ja keitä 10 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla.
Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet ja lisää tanko siemenineen kattilaan. Sekoita hyvin.
Jäähdytä hilloa noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Poista vaniljatanko. Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hilloa tulee noin 1,2 litraa.
Saat hillosta herkullisen kesätuliaisen, kun säilöt sen pienempiin tölkkeihin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(83 arviota)
- yli 60 min3,9(123 arviota)
- 30 - 60 min3,7(117 arviota)
- yli 60 min3,9(214 arviota)
- yli 60 min4,0(74 arviota)
- 30 - 60 min3,9(41 arviota)
- 30 - 60 min3,7(95 arviota)
- yli 60 min3,9(154 arviota)