NektariinihilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nektariinihillo

Kesäinen nektariinihillo maustuu vaniljalla.Tarjoa hillo jogurtin, paahdetun leivän tai jäätelön kanssa. Noin 11€/1,2l*

  • 1,2 litraa
  • yli 60 min

Ainekset

1,2 litraa
    • 1rs(1 kg)Pirkka nektariineja
    • 3limetin mehu ja raastettu kuori
    • 2rklvettä
    • 500ghillosokeria
    • 1vaniljatanko

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele nektariinit ja leikkaa ne puoliksi. Poista kivet ja kuutioi nektariinit kattilaan.
  2. Harjaa limetin kuoret huolellisesti, raasta kuoret ja purista limeteistä mehu kattilaan. Mittaa joukkoon vesi.
  3. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sen jälkeen hiljalleen sekoitellen 10-20 minuuttia, kunnes nektariinit ovat pehmenneet.
  4. Lisää hillosokeri. Kuumenna seos kuplivaksi ja keitä 10 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla.
  5. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet ja lisää tanko siemenineen kattilaan. Sekoita hyvin.
  6. Jäähdytä hilloa noin 30 minuuttia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
  7. Poista vaniljatanko. Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hilloa tulee noin 1,2 litraa.

Tiesitkö että...

Saat hillosta herkullisen kesätuliaisen, kun säilöt sen pienempiin tölkkeihin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille