• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ohratto ja porsaankyljykset

Kokeile vaihteeksi ohrattoa risoton sijaan. Porsaankyljykset maistuvat ohraton kanssa.
Ohratto ja porsaankyljykset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 548 kcal / annos (400g)

Ainekset

3 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna kuorittu sipuli. Kiehauta se paistokasarissa tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon ohrasuurimot ja kuullota hetken aikaa.
  2. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kaada paistokasariin vettä vähitellen noin kolmessa erässä. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy ohrasuurimoihin. Lisää uusi annos vettä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia.
  3. Mausta ohratto rouhitulla mustapippurilla ja parmesaaniraasteella. Sekoita ohraton joukkoon kermaa ja lopuksi ruukku silputtua rucolaa.
  4. Ota kyljykset huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistamista. Kiehauta pannulla tilkassa öljyä viipaloidut valkosipulin kynnet ja rosmariininoksat. Lisää pannulle porsaankyljykset ja paista molemmin puolin 3-4 minuuttia. Ripottele kyljyksille suolaa ja mustapippuria. Kaada pannulle tilkka vettä. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Tarjoa kyljykset ohraton ja salaatin kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 548 kcal2 290 kJ
  • Proteiinia38 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille