• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kasvis-nakkikeitto

Kasvis-nakkikeitto saa raikasta makua fenkolista ja lehtiselleristä. Kannattaa kokeilla. N. 0,90€/annos*.
Kasvis-nakkikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 310 kcal / annos (420g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa nakkien päihin ristiviillot ja ruskista ne kevyesti paistokasarissa pienessä öljytilkassa. Siirrä nakit lautaselle odottamaan.
  2. Pese, kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Lohko myös fenkoli. Hienonna sipuli. Leikkaa lehtisellerit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Kuullota kasviksia hetki. Kaada kattilaan kuuma vesi. Mausta suolalla, laakerinlehdellä ja mustapippurilla. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Lisää herneet, timjami ja nakit. Anna kiehua pari minuuttia.
  4. Mausta keitto lopuksi voilla. Ripottele pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 420g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu