Sipulinen makkarakeitto
Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,35 €/annos
4-5 annostaalle 30 min54 kcal / 100 g
Ainekset
4-5 annosta
- 4-5(400 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
- 2-3(300 g)sipulia
- 1pkt(300 g)Pirkka keittojuureksia (tuore)
- 2valkosipulinkynttä
- n. 1rklöljyä
- 1lvettä
- 1kasvisliemikuutio
- 8kokonaista maustepippuria
- 1Pirkka laakerinlehti
- 1tltimjamia
- 1/2tlrosmariinia
- 1pkt(250 g)Pirkka krakovanmakkaraa
- (n. 1/2 tlsuolaa)
- tuoretta timjamia
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja paloittele perunat. Viipaloi kuoritut sipulit ja suikaloi keittojuurekset. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit, keittojuurekset ja valkosipulit rasvassa kattilassa. Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja mausteet.
- Lisää keittoon perunat ja anna kiehua 15-20 minuuttia. Tarkista perunoiden ja kasvisten kypsyys.
- Viipaloi makkarat. Ruskista ne pannulla ja lisää keittoon.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle timjamia. Tarjoa sipulinen makkarakeitto ruisleivän kanssa.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 54 kcal226 kJ
- Proteiinia 2,52 g
- Hiilihydraatteja3,99 g
- Rasvaa3,02 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
ei tarvii mausteita suola riitää