KasvischorizoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasvischorizo

  • Annosmäärä8 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Maukas kasvischorizo valmistuu soijarouheesta ja se muotoillaan makkaran muotoon leivinpaperilla vuoratun alumiinifolion avulla.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

8 kpl
4 dl
 
vettä
tai
4 dl
 
tummaa soijarouhetta
tai
1/2 dl
 
korppujauhoja
tai
1 rkl
 
savupaprikajauhetta
tai
1 rkl
 
paprikajauhetta
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
kuivattua oreganoa
tai
1 tl
 
tai
1/2 (30 g)
 
sipulia
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
1 (100 g)
 
tai
1
 
Pirkka mieto punainen chili
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta basilikaa
tai
3 rkl
 
tai
1
 
kananmuna
tai

Lisäksi

 
leivinpaperia
tai
 
alumiinifoliota
tai

Ravintosisältö

Energia
377 kJ / 90 kcal
Rasva
1,3 g
josta tyydyttynyttä
0,2 g
Hiilihydraatit
7,8 g
josta sokereita
3,1 g
Proteiini
9,8 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Mittaa vesi, soijarouhe, korppujauhot ja kuivamausteet kulhoon. Sekoita ja anna turvota 5–10 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika ja chilipaprika, poista kannat ja siemenet. Hienonna paprikat. Voit halutessasi kuullottaa kasviksia hetken tilkassa öljyä.

Hienonna basilika. Laita soijarouheseos, tomaattisose, kasvikset ja kananmuna monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Voit sekoittaa massan myös yleiskoneen sijaan kulhossa, kun hienonnat kasvikset todella pieneksi silpuksi.

Leikkaa sekä foliosta että leivinpaperista 8 palaa (noin 20x10 cm).

Jaa massa 8 osaan. Laita leivinpaperipala foliopalan päälle. Laita massaa leivinpaperin päälle ja muotoile pötköksi (noin 10x4 cm). Kääri tiukasti rullalle ja käännä päädyistä vastakkaisiin suuntiin karkkipötkön tapaan.

Laita kasvismakkarapötköt pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Poista foliot ja leivinpaperit makkaroiden ympäriltä. Grillaa kasvismakkarat tai paista pannulla vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Voit korvata kananmunan 2 rkl soija- tai perunajauhoilla.