Mittaa vesi, soijarouhe, korppujauhot ja kuivamausteet kulhoon. Sekoita ja anna turvota 5-10 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika ja chilipaprika, poista kannat ja siemenet. Hienonna paprikat. Voit halutessasi kuullottaa kasviksia hetken tilkassa öljyä.
Hienonna basilika. Laita soijarouheseos, tomaattisose, kasvikset ja kananmuna yleiskoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Voit sekoittaa massan myös yleiskoneen sijaan kulhossa, kun hienonnat kasvikset todella pieneksi silpuksi.
Leikkaa sekä foliosta että leivinpaperista 8 palaa (noin 20x10 cm).
Jaa massa 8 osaan. Laita leivinpaperipala foliopalan päälle. Laita massaa leivinpaperin päälle ja muotoile pötköksi (noin 10x4 cm). Kääri tiukasti rullalle ja käännä päädyistä vastakkaisiin suuntiin karkkipötkön tapaan.
Laita kasvismakkarapötköt pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Poista foliot ja leivinpaperit makkaroiden ympäriltä. Grillaa kasvismakkarat tai paista pannulla vielä ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata kananmunan 2 rkl soija- tai perunajauhoilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Meira juustokumina (jeera) 25g jauhettu pussi mauste
0,95/kpl38,00/kg
Sipuli
0,13/kpl1,19/kg
Valkosipuli ulkomainen kg
0,42/kpl5,95/kg
Pirkka suippopaprika 200 g / 2 kpl 1 lk
1,59/kpl7,95/kg
Suippopaprika mix 180g 1lk
1,89/kpl10,50/kg
Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk Roosa nauha
1,39/kpl27,80/kg
Robbes basilika ruukku Suomi 1lk
1,89/kpl
Järvikylä basilika rkk FI
1,89/kpl
Pirkka tomaattisose 140 g
0,69/kpl4,93/kg
Pirkka tomaattisose 70 g
0,25/kpl3,57/kg
Pirkka chilitomaattisose 135 g
0,49/kpl3,63/kg
Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
1,55/kpl2,67/kg
Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
2,59/kpl2,54/kg
K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
1,35/kpl2,33/kg
Pirkka leivinpaperi 38cm x 15m
1,59/kpl
Pirkka leivinpaperiarkki 38 x 42 cm 24arkkia
0,99/kpl0,04/kpl
SAGA leivinpaperi 38cm x 20m terällinen
2,35/kpl0,12/m
Pirkka alumiinifolio 29cmx20m
1,89/kpl0,09/m
Pirkka Vahva alumiinifolio 40cmx10m
1,75/kpl0,18/m
K-Menu alumiinifolio 29cmx30m
1,95/kpl0,07/m
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Lörötin, voit korvata kananmunan 2 rkl soija- tai perunajauhoilla.
Päivi27.6.2018
Laitoin kikhernejauhoa hieman lisksi ja hyvin toimi. Minusta niiden ei tarvitse ihan kauhean tiiviitä ollakkaan. Mausteiden määrää lisäsin hieman kaikkea. Hyviä!
Tehtiin nämä edellisenä päivänä ja jätettiin pötköt yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä annettiin olla uunissa noin 30-40 minuuttia (200 astetta) ja lähinnä vaan käytettiin grillissä. Ihan älyttömän hyviä! Mutta muotoiluvaihe oli kyllä täyttä tuskaa, sillä taikina oli niin löysää. Suosittelen siis tekemään taikinan + pötköt edellisenä päivänä valmiiksi.
Meilläkään eivät pysyneet lainkaan kasassa. Yksi kananmuna 4dl soijarouhetta kohti ja vain 15 minuuttia uunissa kuulostavat melkein painovirheeltä. Taloudessamme olemme molemmat kasvissyöjiä, joten soijarouhe on viikoittain käytössä. Missään muussa käyttämässämme reseptissä sidosaineen suhde rouheeseen ei ole ollut noin pieni, ihmettelen jos joku saa ohjetta soveltamatta kuvan mukaisen tuloksen. Uunista tullessaan makkarat olivat pelkkää velliä, sitä ennen vielä jotenkin pysyivät kasassa. Vaikka koostumus olikin levitemäisen löllykkää, itse maku oli miellyttävä vaikkakin kovin mieto. Ehdottomasti kannattaa lisätä suolaa ja mausteita sekä vähintään vielä yksi kananmuna sekä korppu- tai muuta jauhoa! Harmin paikka, vesi kielellä jo näitä odotimme.
Harmillista kuulla, etteivät kasvischorizot ole kaikilla onnistuneet. Kasvischorizojen massa pitää muotoilla mahdollisimman tiiviiksi pötköksi ennen uuniin laittoa. Chorizot pitää myös avata varovasti ennen grillausta tai pannulla paistoa. Kun massan valmistaa yleiskoneella tai esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä, siitä tulee tiiviimpi.
Välitämme palautteet tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
pneumo-Kokki5.7.2017
Varovasti käsiteltynä pysyivät kasassa, osa murtui. Maku oli turhan mieto ja tylsä, ei toimi makkaran korvikkeena vaan tarvisi reilusti maistuvaa kastiketta kylkeen.
Ei toiminut ei. Sama kuin edellä, eli liian pehmeäksi jäi vaikka yritin tehdä tismalleen ohjeen mukaan. Puoli tuntia lisää uunissa niin juuri ja juuri sai pysymään kasassa grillauksen aikana. Liekö rulla liian löysä tai tiukka tai mitä lie. No massan maku ihan hyvä, niin kai nuo loput voi käyttää vaikka tacotäytteenä tms.
Tuotteessa ei näytä olevan lainkaan rasvaa. Mahtaako pötköt olla mehukkaita? Myös massan koossapysyminen askarruttaa: auttaisiko esim. sulatejuusto tai fetamurske?
Ei toiminut resepti. Tein tarkasti ohjeen mukaan . Kääröjä avattaessa " makkara " ei tahtonut kestää kasassa. Paistoin pannulla ja menivät moneen osaan. Tuote ei lainkaan kiinteä edes paiston jälkeen. Katsoin kyllä massaa tehdessäni että olisiko ollut toinen kananmuna paikallaan tai joku muu sidosaine.
Kommentoi
Millä voisi korvata kananmunan, kun vegaaninen pitäisi olla?
Lörötin, voit korvata kananmunan 2 rkl soija- tai perunajauhoilla.
Laitoin kikhernejauhoa hieman lisksi ja hyvin toimi. Minusta niiden ei tarvitse ihan kauhean tiiviitä ollakkaan. Mausteiden määrää lisäsin hieman kaikkea. Hyviä!
Tehtiin nämä edellisenä päivänä ja jätettiin pötköt yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä annettiin olla uunissa noin 30-40 minuuttia (200 astetta) ja lähinnä vaan käytettiin grillissä. Ihan älyttömän hyviä! Mutta muotoiluvaihe oli kyllä täyttä tuskaa, sillä taikina oli niin löysää. Suosittelen siis tekemään taikinan + pötköt edellisenä päivänä valmiiksi.
Kannattaa opetella laittamaan ruokaa ja käyttämään aivoja, sitten onnistuu!
Meilläkään eivät pysyneet lainkaan kasassa. Yksi kananmuna 4dl soijarouhetta kohti ja vain 15 minuuttia uunissa kuulostavat melkein painovirheeltä. Taloudessamme olemme molemmat kasvissyöjiä, joten soijarouhe on viikoittain käytössä. Missään muussa käyttämässämme reseptissä sidosaineen suhde rouheeseen ei ole ollut noin pieni, ihmettelen jos joku saa ohjetta soveltamatta kuvan mukaisen tuloksen. Uunista tullessaan makkarat olivat pelkkää velliä, sitä ennen vielä jotenkin pysyivät kasassa. Vaikka koostumus olikin levitemäisen löllykkää, itse maku oli miellyttävä vaikkakin kovin mieto. Ehdottomasti kannattaa lisätä suolaa ja mausteita sekä vähintään vielä yksi kananmuna sekä korppu- tai muuta jauhoa! Harmin paikka, vesi kielellä jo näitä odotimme.
Harmillista kuulla, etteivät kasvischorizot ole kaikilla onnistuneet. Kasvischorizojen massa pitää muotoilla mahdollisimman tiiviiksi pötköksi ennen uuniin laittoa. Chorizot pitää myös avata varovasti ennen grillausta tai pannulla paistoa. Kun massan valmistaa yleiskoneella tai esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä, siitä tulee tiiviimpi. Välitämme palautteet tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Varovasti käsiteltynä pysyivät kasassa, osa murtui. Maku oli turhan mieto ja tylsä, ei toimi makkaran korvikkeena vaan tarvisi reilusti maistuvaa kastiketta kylkeen.
Ei toiminut ei. Sama kuin edellä, eli liian pehmeäksi jäi vaikka yritin tehdä tismalleen ohjeen mukaan. Puoli tuntia lisää uunissa niin juuri ja juuri sai pysymään kasassa grillauksen aikana. Liekö rulla liian löysä tai tiukka tai mitä lie. No massan maku ihan hyvä, niin kai nuo loput voi käyttää vaikka tacotäytteenä tms.
Tein kasvischorizoja ja onnistuivat. Tykättiin!
Tuotteessa ei näytä olevan lainkaan rasvaa. Mahtaako pötköt olla mehukkaita? Myös massan koossapysyminen askarruttaa: auttaisiko esim. sulatejuusto tai fetamurske?
Huomenna testataan!
Ei toiminut resepti. Tein tarkasti ohjeen mukaan . Kääröjä avattaessa " makkara " ei tahtonut kestää kasassa. Paistoin pannulla ja menivät moneen osaan. Tuote ei lainkaan kiinteä edes paiston jälkeen. Katsoin kyllä massaa tehdessäni että olisiko ollut toinen kananmuna paikallaan tai joku muu sidosaine.
Kotikokki, harmillista kuulla, etteivät chorizot jostain syystä ole onnistuneet. Välitämme havaintosi tiedoksi eteenpäin.