Kasvischorizo
Maukas kasvischorizo valmistuu soijarouheesta ja se muotoillaan makkaran muotoon leivinpaperilla vuoratun alumiinifolion avulla. Noin 0,50€/annos.
- 8 kpl
- 30 - 60 min
Ainekset
8 kpl
- 4dlvettä
- 4dltummaa soijarouhetta
- 1/2dlkorppujauhoja
- 1rklsavupaprikajauhetta
- 1rklpaprikajauhetta
- 1/4tlmustapippuria
- 1tlsuolaa
- 1/4tlkuivattua oreganoa
- 1tljauhettua juustokuminaa
- 1/2(30 g)sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 1(100 g)Pirkka suippopaprika
- 1Pirkka mieto punainen chili
- 1/2ruukkuatuoretta basilikaa
- 1kananmuna
Lisäksi
- leivinpaperia
- alumiinifoliota
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa vesi, soijarouhe, korppujauhot ja kuivamausteet kulhoon. Sekoita ja anna turvota 5-10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika ja chilipaprika, poista kannat ja siemenet. Hienonna paprikat. Voit halutessasi kuullottaa kasviksia hetken tilkassa öljyä.
- Hienonna basilika. Laita soijarouheseos, tomaattisose, kasvikset ja kananmuna yleiskoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Voit sekoittaa massan myös yleiskoneen sijaan kulhossa, kun hienonnat kasvikset todella pieneksi silpuksi.
- Leikkaa sekä foliosta että leivinpaperista 8 palaa (noin 20x10 cm).
- Jaa massa 8 osaan. Laita leivinpaperipala foliopalan päälle. Laita massaa leivinpaperin päälle ja muotoile pötköksi (noin 10x4 cm). Kääri tiukasti rullalle ja käännä päädyistä vastakkaisiin suuntiin karkkipötkön tapaan.
- Laita kasvismakkarapötköt pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Poista foliot ja leivinpaperit makkaroiden ympäriltä. Grillaa kasvismakkarat tai paista pannulla vielä ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata kananmunan 2 rkl soija- tai perunajauhoilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ei pysynyt kasassa vaikka laitoin 2 kananmunaa. Huono, ei jatkoon. 👎👎👎
Makkara Maija, ohjeen mukaisesti valmistettujen kasvischorizojen on tietenkin tarkoitus pysyä kasassa. Kasvikset kannattaa hienontaa mahdollisimman pieniksi, ja massa on hyvä muotoilla mahdollisimman tiiviiksi "pötköiksi" ennen kypsentämistä.
Millä voisi korvata kananmunan, kun vegaaninen pitäisi olla?
Lörötin, voit korvata kananmunan 2 rkl soija- tai perunajauhoilla.
Laitoin kikhernejauhoa hieman lisksi ja hyvin toimi. Minusta niiden ei tarvitse ihan kauhean tiiviitä ollakkaan. Mausteiden määrää lisäsin hieman kaikkea. Hyviä!
Tehtiin nämä edellisenä päivänä ja jätettiin pötköt yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä annettiin olla uunissa noin 30-40 minuuttia (200 astetta) ja lähinnä vaan käytettiin grillissä. Ihan älyttömän hyviä! Mutta muotoiluvaihe oli kyllä täyttä tuskaa, sillä taikina oli niin löysää. Suosittelen siis tekemään taikinan + pötköt edellisenä päivänä valmiiksi.
Kannattaa opetella laittamaan ruokaa ja käyttämään aivoja, sitten onnistuu!
Meilläkään eivät pysyneet lainkaan kasassa. Yksi kananmuna 4dl soijarouhetta kohti ja vain 15 minuuttia uunissa kuulostavat melkein painovirheeltä. Taloudessamme olemme molemmat kasvissyöjiä, joten soijarouhe on viikoittain käytössä. Missään muussa käyttämässämme reseptissä sidosaineen suhde rouheeseen ei ole ollut noin pieni, ihmettelen jos joku saa ohjetta soveltamatta kuvan mukaisen tuloksen. Uunista tullessaan makkarat olivat pelkkää velliä, sitä ennen vielä jotenkin pysyivät kasassa. Vaikka koostumus olikin levitemäisen löllykkää, itse maku oli miellyttävä vaikkakin kovin mieto. Ehdottomasti kannattaa lisätä suolaa ja mausteita sekä vähintään vielä yksi kananmuna sekä korppu- tai muuta jauhoa! Harmin paikka, vesi kielellä jo näitä odotimme.
Harmillista kuulla, etteivät kasvischorizot ole kaikilla onnistuneet. Kasvischorizojen massa pitää muotoilla mahdollisimman tiiviiksi pötköksi ennen uuniin laittoa. Chorizot pitää myös avata varovasti ennen grillausta tai pannulla paistoa. Kun massan valmistaa yleiskoneella tai esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä, siitä tulee tiiviimpi. Välitämme palautteet tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Varovasti käsiteltynä pysyivät kasassa, osa murtui. Maku oli turhan mieto ja tylsä, ei toimi makkaran korvikkeena vaan tarvisi reilusti maistuvaa kastiketta kylkeen.
Ei toiminut ei. Sama kuin edellä, eli liian pehmeäksi jäi vaikka yritin tehdä tismalleen ohjeen mukaan. Puoli tuntia lisää uunissa niin juuri ja juuri sai pysymään kasassa grillauksen aikana. Liekö rulla liian löysä tai tiukka tai mitä lie. No massan maku ihan hyvä, niin kai nuo loput voi käyttää vaikka tacotäytteenä tms.
Tein kasvischorizoja ja onnistuivat. Tykättiin!
Tuotteessa ei näytä olevan lainkaan rasvaa. Mahtaako pötköt olla mehukkaita? Myös massan koossapysyminen askarruttaa: auttaisiko esim. sulatejuusto tai fetamurske?
Huomenna testataan!
Ei toiminut resepti. Tein tarkasti ohjeen mukaan . Kääröjä avattaessa " makkara " ei tahtonut kestää kasassa. Paistoin pannulla ja menivät moneen osaan. Tuote ei lainkaan kiinteä edes paiston jälkeen. Katsoin kyllä massaa tehdessäni että olisiko ollut toinen kananmuna paikallaan tai joku muu sidosaine.
Kotikokki, harmillista kuulla, etteivät chorizot jostain syystä ole onnistuneet. Välitämme havaintosi tiedoksi eteenpäin.