Dijonin uunimakkara
Suomalaisten suosikkiruoka uunimakkara täytetään nyt Dijon kokojyväsinapilla ja cheddarilla. Kasvislisäke kypsyy kätevästi samassa vuoassa.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 500glenkkimakkaraa
- 180gcheddarjuustoa
- n. 4rklMaille Dijon kokojyväsinappia
- 1(600 g)bataatti
- 1(120 g)iso sipuli
- 1pkt(200 g)Pirkka suippopaprikoita
- 1tlk(380/230 g)Pirkka kikherneitä
Marinadi
- 1/2tlmustapippuria
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1tlsuolaa
- 2rkltuoretta oreganoa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja lohko bataatti ja sipuli. Viipaloi suippopaprikat ja poista siemenet. Valuta ja huuhdo kikherneet kylmällä vedellä.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita kasvisten joukkoon. Lisää kasvikset voideltuun laakeaan uunivuokaan.
- Kypsennä kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja kääntele seosta.
- Leikkaa savulenkkiin viiltoja ja täytä ne sinapilla ja juustoviipaleilla. Nosta lenkki kasvisten pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä 10-15 minuuttia, kunnes juusto on hieman ruskistunut. Tarkista, että bataatit ovat kypsiä.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Mies halusi, että kokeilemme tätä ruokaa ja kävi ostamassa ainekset. Meillä ei aiempaa kokemusta kikherneistä ole. Vähän kyllä valmistaessani epäilin koko juttua, mutta kun ohjeessa ei niitä käsketty mitenkään liottamaan niin annoin mennä. Koviksi ja syömäkelvottomiksihan ne jäivät. Tajusin myöhemmin, että ohjeessa varmaan tarkoitetaan jotain valmiiksi liotettua versiota, mutta en kyllä sellaista löytänyt kaupasta, vaikka kävin erikseen katselemassa.
Hei Tiia, ikävä kuulla, että ruoka ei onnistunut. Reseptissä on käytetty Pirkka kikherneitä, jotka ovat valmiiksi liotettuja. Pirkka kikherneitä myydään säilykehyllyssä.