Kaalipiirakka
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Täyte | |
---|---|
1 1/2–2 kg | kaalia tai |
2 isoa (250 g) | sipulia tai |
50 g | tai |
3/4 dl | siirappia tai |
1 rkl | meiramia tai oreganoa tai |
2 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | etikkaa tai |
Piirakkataikina | |
5 dl | tai |
50 g | hiivaa tai |
1 tl | suolaa tai |
12–13 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
200 g | tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 661 kJ / 158 kcal |
Rasva | 6,7 g |
josta tyydyttynyttä | 4,2 g |
Hiilihydraatit | 18,8 g |
josta sokereita | 5,9 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja hauduta siinä kaalia sekä sipulia 1/2–1 tuntia. Mausta kaali siirapilla, meiramilla, suolalla ja pippurilla. Lisää vielä etikka. Anna täytteen jäähtyä.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola. Vaivaa suurin osa jauhoista taikinaan, samoin pehmeä voi. Lisää loput jauhot vähitellen. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikina pellille, leivinpaperin päälle. Lusikoi kaalitäyte levylle ja levitä niin, että reunoille jää pari senttiä tyhjää.
Kauli toinen puoli taikinasta täytteenkokoiseksi levyksi (hiukan pienempi kuin alalevy). Peitä täyte taikinalevyllä ja nosta alalevyn tyhjät reunat ylös. Painele sauma haarukanpiikeillä tiiviiksi. Voitele levy munalla ja pistele pinta haarukalla.
Paista piirakka kauniin ruskeaksi 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia. Tarjoa iltapalana teen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka etikka 500mlHinta 1,59/kpl3,18/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- KeräkaaliEtuhinta n. 1,39/kpl0,99/kgnorm. n. 1,89/kpl (1,35/kg)
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 3,39/kpl3,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Pirkka meirami 5gHinta 0,55/kpl110,00/kg
- Meira Meirami 5g pussi mausteHinta 0,61/kpl122,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- K-Menu etikka 1,5lHinta 1,39/kpl0,93/l
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5lHinta 4,75/kpl3,17/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(17 arviota)
- yli 60 min3,1(10 arviota)
- yli 60 min3,8(33 arviota)
- alle 15 min3,7(39 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,1(21 arviota)
- 30 - 60 min4,1(21 arviota)
- 30 - 60 min3,8(87 arviota)
Arvostele resepti
- kaalipiirakkasaunanjälkeen5 vuotta sittenHei, Täytteessä korvasin voin seesamiöljyllä. Lisäksi laitoin mukaan soijarouhetta. Päälle koristuksena seesaminsiemeniä. Hyvä kasvispiirakka. Rosmariinia ja juustokuminaa mausteeksi mustapippurin lisänä. Kiitos inspiraatiosta K Ruoka.