KaalipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalipiirakka

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä kaalipiirakka on herkullista syksyjen ja talvien ruokaa. Maistuu iltapalana, mutta myös kevyenä lounaana.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

16 annosta

Täyte

1 1/2–2 kg
 
kaalia
tai
2 isoa (250 g)
 
sipulia
tai
50 g
 
tai
3/4 dl
 
siirappia
tai
1 rkl
 
meiramia tai oreganoa
tai
2 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
etikkaa
tai

Piirakkataikina

5 dl
 
tai
50 g
 
hiivaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
12–13 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai
200 g
 
tai

Voiteluun

1
 
kananmuna
tai

Ravintosisältö

Energia
661 kJ / 158 kcal
Rasva
6,7 g
josta tyydyttynyttä
4,2 g
Hiilihydraatit
18,8 g
josta sokereita
5,9 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja hauduta siinä kaalia sekä sipulia 1/2–1 tuntia. Mausta kaali siirapilla, meiramilla, suolalla ja pippurilla. Lisää vielä etikka. Anna täytteen jäähtyä.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola. Vaivaa suurin osa jauhoista taikinaan, samoin pehmeä voi. Lisää loput jauhot vähitellen. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikina pellille, leivinpaperin päälle. Lusikoi kaalitäyte levylle ja levitä niin, että reunoille jää pari senttiä tyhjää.

Kauli toinen puoli taikinasta täytteenkokoiseksi levyksi (hiukan pienempi kuin alalevy). Peitä täyte taikinalevyllä ja nosta alalevyn tyhjät reunat ylös. Painele sauma haarukanpiikeillä tiiviiksi. Voitele levy munalla ja pistele pinta haarukalla.

Paista piirakka kauniin ruskeaksi 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia. Tarjoa iltapalana teen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka etikka 500ml
    Hinta 1,59/kpl
    3,18/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Keräkaali
    Etuhinta n. 1,39/kpl
    0,99/kg
    norm. n. 1,89/kpl (1,35/kg)
  • Pirkka luomu valkokaali
    Hinta n. 3,39/kpl
    3,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,89/kpl
    2,54/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,59/kpl
    3,45/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Hinta 0,55/kpl
    110,00/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Hinta 0,61/kpl
    122,00/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • K-Menu etikka 1,5l
    Hinta 1,39/kpl
    0,93/l
  • Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5l
    Hinta 4,75/kpl
    3,17/l
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (44 arviota)

  • kaalipiirakkasaunanjälkeen
    5 vuotta sitten
    Hei, Täytteessä korvasin voin seesamiöljyllä. Lisäksi laitoin mukaan soijarouhetta. Päälle koristuksena seesaminsiemeniä. Hyvä kasvispiirakka. Rosmariinia ja juustokuminaa mausteeksi mustapippurin lisänä. Kiitos inspiraatiosta K Ruoka.