Kaalipiirakka

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 0,30 €/annos.
Kaalipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 154 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Täyte

    • 1 1/2-2kgkaalia
    • 2isoa (250 g)sipulia
    • 3/4dlsiirappia
    • 1rklmeiramia tai oreganoa
    • 2tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria
    • 2rkletikkaa

Piirakkataikina

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja hauduta siinä kaalia sekä sipulia 1/2-1 tuntia. Mausta kaali siirapilla, meiramilla, suolalla ja pippurilla. Lisää vielä etikka. Anna täytteen jäähtyä.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola. Vaivaa suurin osa jauhoista taikinaan, samoin pehmeä voi. Lisää loput jauhot vähitellen. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikina pellille, leivinpaperin päälle. Lusikoi kaalitäyte levylle ja levitä niin, että reunoille jää pari senttiä tyhjää.
  4. Kauli toinen puoli taikinasta täytteenkokoiseksi levyksi (hiukan pienempi kuin alalevy). Peitä täyte taikinalevyllä ja nosta alalevyn tyhjät reunat ylös. Painele sauma haarukanpiikeillä tiiviiksi. Voitele levy munalla ja pistele pinta haarukalla.
  5. Paista piirakka kauniin ruskeaksi 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa iltapalana teen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 154 kcal646 kJ
  • Proteiinia4,09 g
  • Hiilihydraatteja17,6 g
  • Rasvaa7,39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2