• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kasvismunakas

Kasvismunakkaaseen on käytetty runsaasti porkkanaa, kaalia ja purjoa. Chili antaa mukavasti tulisuutta munakkaaseen.
Kasvismunakas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

3 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali juustohöylällä. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Hienonna chili.
  2. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon ruokakerma, vesi, suola ja pippuri.
  3. Kuumenna noin 3 rkl öljyä paistokasarissa. Kuullota siinä kaalisuikaleet ja porkkanat. Lisää purjo ja chili ja paista käännellen noin 5 minuuttia.
  4. Lisää tilkka öljyä ja kaada munaseos pannulle. Työntele munaseosta lastalla niin, että munakas hyytyy tasaisesti. Liu´uta hyytynyt munakas lautaselle.

Ravintosisältö perannos 310g100 g

  • 351 kcal1 470 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7