Kasvismunakas
Kasvismunakkaaseen on käytetty runsaasti porkkanaa, kaalia ja purjoa. Chili antaa mukavasti tulisuutta munakkaaseen.
3 annostaalle 30 min351 kcal / annos (310g)
Ainekset
3 annosta
- 3(250 g)Pirkka porkkanaa
- 250gvalkokaalia
- 1/2(100 g)Pirkka purjoa (vihreä osa)
- 1/2dlPirkka ruokakermaa
- 1/2dlvettä
- 3/4tlsuolaa
- mustapippuria
- n. 3rklöljyä
Valmistus
alle 30 min- Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali juustohöylällä. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Hienonna chili.
- Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon ruokakerma, vesi, suola ja pippuri.
- Kuumenna noin 3 rkl öljyä paistokasarissa. Kuullota siinä kaalisuikaleet ja porkkanat. Lisää purjo ja chili ja paista käännellen noin 5 minuuttia.
- Lisää tilkka öljyä ja kaada munaseos pannulle. Työntele munaseosta lastalla niin, että munakas hyytyy tasaisesti. Liu´uta hyytynyt munakas lautaselle.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 310g100 g
- 351 kcal1 470 kJ
- Proteiinia 16 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa29 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi