• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vihannesfrittata

Frittatta eli italialainen kasvismunakas valmistuu käden käänteessä, kun hyödynnät valmiita vihannessekoituksia.
Vihannesfrittata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • alle 30 min
  • 488 kcal / annos (400g)

Ainekset

2 annosta
    • 4Pirkka vapaan kanan omega-munaa
    • 1/2tlsuolaa
    • valkopippuria
    • 2-3kevätsipulia tai sipulin varsia
    • 1ps(450 g)Pirkka grillattuja vihanneksia (pakaste)
    • 1/2tlsuolaa
    • öljyä

Pinnalle

    • 2rklparmesaaniraastetta
    • muutama lehti rucolaa
    • 2tuoretta tomaattia

Valmistus

alle 30 min
  1. Riko munat kulhoon. Lisää suola ja ripaus valkopippuria. Sekoita vain sen verran että munien rakenne rikkoutuu.
  2. Leikkaa sipulit parin sentin pituisiksi pätkiksi. Kuumenna jäiset vihannekset pinnoitetussa kookkaassa pannussa sipulien kanssa. Mausta suolalla. Työnnä vihannekset pannun laidoille.
  3. Lisää pannulle tilkka öljyä. Kuumenna öljy ja kaada munaseos pannulle. Siirtele seosta paistinlastalla pohjaa myöten, jotta muna hyytyy tasaisesti myös vihannesten alle. Lopeta siirtely, kun munaseos on hyytynyt. Anna pohjan paistua hetken aikaa, jotta munakas pysyy koossa.
  4. Ripottele pintaan parmesaaniraastetta. Levitä päälle rucolanlehdet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja nostele ne pannun reunoille. Ruoasta saat tuhdimman, kun lisäät pannun reunoille vielä palvikinkkuleikkelettä.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 488 kcal2 040 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille