• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kasvispatongit

Mehevät kasvisraasteella ja tuorejuustolla täytetyt patongit maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi keiton kanssa.
Kasvispatongit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • yli 60 min
  • 167 kcal / 100 g

Ainekset

4 kpl

Täyte

    • 3(200 g)porkkanaa
    • 1(200 g)hapahko omena (esim. Granny Smith)
    • 1/4(n. 500 g)kaali
    • 1(90 g)sipuli
    • 1rklhunajaa
    • 1tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin täyte raastamalla porkkanat, omena ja kaali. Lisää raasteet paistokasariin ja hauduta omassa nesteessään hetken aikaa, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää hunaja, suola ja timjami. Siirrä täyte jäähtymään.
  2. Lämmitä vesi 38-asteiseksi ja liota hiiva veteen. Mittaa joukkoon suola ja lisää sämpyläjauhoja taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää lopuksi öljy. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Jaa taikina 4 osaan. Kauli taikinapallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (leveys noin 35 cm).
  4. Sekoita tuorejuusto jäähtyneen täytteen joukkoon. Levitä täytettä taikinalevyjen päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Kohota patonkeja leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  5. Koristele patongit viiltämällä niihin veitsellä poikkiviiltoja. Sivele patonkien pintaan hieman vettä ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarjoa patongit lämpiminä voin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 167 kcal691 kJ
  • Proteiinia4,44 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa6,67 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua