Kasvispatongit
Mehevät kasvisraasteella ja tuorejuustolla täytetyt patongit maistuvat sellaisenaan tai esimerkiksi keiton kanssa.
4 kplyli 60 min167 kcal / 100 g
Ainekset
4 kpl
- 5dlvettä
- 1pkt(50 g)hiivaa
- 1tlsuolaa
- 1dlöljyä
Täyte
- 3(200 g)porkkanaa
- 1(200 g)hapahko omena (esim. Granny Smith)
- 1/4(n. 500 g)kaali
- 1(90 g)sipuli
- 1rklhunajaa
- 1tlsuolaa
- 1tltimjamia
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin täyte raastamalla porkkanat, omena ja kaali. Lisää raasteet paistokasariin ja hauduta omassa nesteessään hetken aikaa, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää hunaja, suola ja timjami. Siirrä täyte jäähtymään.
- Lämmitä vesi 38-asteiseksi ja liota hiiva veteen. Mittaa joukkoon suola ja lisää sämpyläjauhoja taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää lopuksi öljy. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina 4 osaan. Kauli taikinapallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (leveys noin 35 cm).
- Sekoita tuorejuusto jäähtyneen täytteen joukkoon. Levitä täytettä taikinalevyjen päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Kohota patonkeja leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
- Koristele patongit viiltämällä niihin veitsellä poikkiviiltoja. Sivele patonkien pintaan hieman vettä ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarjoa patongit lämpiminä voin kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 167 kcal691 kJ
- Proteiinia 4,44 g
- Hiilihydraatteja20 g
- Rasvaa6,67 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi