• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkasämpylät

Puolukkasämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 30 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata puolukat. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää. Lisää taikinaan puolukat. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia liinan alla.
  2. Leivo taikinasta pitkä, tasapaksu tanko ja jaa se 25-30 palaan. Kohota sämpylät pellillä liinan alla lämpimässä paikassa hyvin ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 185 kcal776 kJ
  • Proteiinia6,64 g
  • Hiilihydraatteja36,1 g
  • Rasvaa1,35 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4