
Hunajainen omenavuokaleipä
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
Hunajainen omenavuokaleipä on helppo tehdä. Raastettu omena mehevöittää ja makeuttaa leivän.
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
- 2 1/2 dl Pirkka rasvatonta maitoa
- 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl anista
- 1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
- 2 dl omenaa raastettuna
- 1 dl Pirkka auringonkukansiemeniä
- 5–7 dl Pirkka kolmen viljan sämpyläjauhoja
- 1/2 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
Voiteluun
- 1/2 tl hunajaa
- 2 rkl vettä
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja vatkaa voimakkaasti nesteen joukkoon. Lisää suola ja rouhittu anis sekä hunaja, omenaraaste sekä auringonkukansiemenet.
- Alusta taikina 3-viljan sämpyläjauhoilla. Lisää jauhoja vähitellen, sopiva määrä riippuu mm. omenaraasteen mehukkuudesta. Lisää loppuvaiheessa öljy. Taikinan tulee olla kimmoisaa muttei kovaa. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla.
- Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa se pehmeäksi ja kimmoisaksi. Muotoile taikina pitkänomaiseksi leiväksi ja nosta se leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kohota uudestaan.
- Sipaise leivän pintaan hunajavettä ja ripottele päälle siemenet ja paista 200 asteessa 30–35 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(26 arviota)
- yli 60 min3,8(4 arviota)
- yli 60 min3,4(126 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min4,6(30 arviota)
- yli 60 min4,5(10 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,2(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (4 arviota)