• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hunajainen omenavuokaleipä

Hunajainen omenavuokaleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 239 kcal / 100 g

Ainekset

Voiteluun

    • 1/2tlhunajaa
    • 2rklvettä

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja vatkaa voimakkaasti nesteen joukkoon. Lisää suola ja rouhittu anis sekä hunaja, omenaraaste sekä auringonkukansiemenet.
  2. Alusta taikina 3-viljan sämpyläjauhoilla. Lisää jauhoja vähitellen, sopiva määrä riippuu mm. omenaraasteen mehukkuudesta. Lisää loppuvaiheessa öljy. Taikinan tulee olla kimmoisaa muttei kovaa. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla.
  3. Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa se pehmeäksi ja kimmoisaksi. Muotoile taikina pitkänomaiseksi leiväksi ja nosta se leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kohota uudestaan.
  4. Sipaise leivän pintaan hunajavettä ja ripottele päälle siemenet ja paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 239 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia7,37 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa8,97 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille