Hyppää sisältöön
Hunajainen omenavuokaleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hunajainen omenavuokaleipä

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kananmunaton
Hunajainen omenavuokaleipä on helppo tehdä. Raastettu omena mehevöittää ja makeuttaa leivän.
  • Laktoositon
  • Kananmunaton

Ainekset

Voiteluun

  • 1/2 tl hunajaa
  • 2 rkl vettä

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja vatkaa voimakkaasti nesteen joukkoon. Lisää suola ja rouhittu anis sekä hunaja, omenaraaste sekä auringonkukansiemenet.
  2. Alusta taikina 3-viljan sämpyläjauhoilla. Lisää jauhoja vähitellen, sopiva määrä riippuu mm. omenaraasteen mehukkuudesta. Lisää loppuvaiheessa öljy. Taikinan tulee olla kimmoisaa muttei kovaa. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla.
  3. Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa se pehmeäksi ja kimmoisaksi. Muotoile taikina pitkänomaiseksi leiväksi ja nosta se leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kohota uudestaan.
  4. Sipaise leivän pintaan hunajavettä ja ripottele päälle siemenet ja paista 200 asteessa 30–35 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (4 arviota)