Sämpyläleipä
Herkullinen sämpylä maistuu niin aamu-, väli- ja iltapalaksi.
n. 10 palaayli 60 min124 kcal / annos (50g)
Ainekset
n. 10 palaa
- 2 1/2dlvettä
- 25ghiivaa
- 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1tlsuolaa
- 2rklöljyä
Voiteluun
- vettä
Pinnalle
- kaurahiutaleita
Lisäksi
- Valio Edam juustoviipaleita
Valmistus
yli 60 min- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola, sämpyläjauhot ja lopuksi öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen kohota lämpimässä paikassa peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta noin 40 cm:n pituinen tanko pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa tanko saksilla noin 4 cm:n välein pohjasta kiinni jääviksi viipaleiksi ja taivuta viipaleet vuorotellen oikealla ja vasemmalle.
- Kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia. Voitele leipä vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa juustoviipaleen kanssa.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 124 kcal520 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi