• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sämpyläleipä

Sämpyläleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 palaa
  • yli 60 min
  • 124 kcal / annos (50g)

Ainekset

n. 10 palaa
    • 2 1/2dlvettä
    • 25ghiivaa
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1tlsuolaa
    • n. 1/2lPirkka 3-viljan sämpyläjauhoja
    • 2rklöljyä

Voiteluun

    • vettä

Pinnalle

    • kaurahiutaleita

Lisäksi

    • Valio Edam juustoviipaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola, sämpyläjauhot ja lopuksi öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen kohota lämpimässä paikassa peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta noin 40 cm:n pituinen tanko pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa tanko saksilla noin 4 cm:n välein pohjasta kiinni jääviksi viipaleiksi ja taivuta viipaleet vuorotellen oikealla ja vasemmalle.
  3. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia. Voitele leipä vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa juustoviipaleen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 124 kcal520 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua