Hyppää sisältöön
Kasvispho-keittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasvispho-keitto

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Pho-keiton sydän on maukas tähtianiksella, kanelilla, valkosipulilla, inkiväärillä, neilikalla ja pippureilla silattu liemi.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

4–6 annosta
  • 1 1/2 l vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4-5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 4 tähtianista
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa

Lisäksi

  • 1 ps (250 g) Bimi makeaa varsiparsakaalia
  • 1 (250 g) pieni paksoi
  • 2–3 retiisiä
  • 1 (100 g) banaanisalottisipuli
  • 1 rs (100 g) siitakesieniä
  • 1/2 pkt (250 g) ohutta riisinuudelia (Go-Tan Miehoen)
  • n. 1 dl mungpavun ituja
  • nippu tuoretta korianteria
  • minttua
  • n. 1/2 dl Pirkka suolapähkinöitä
  • srirachaa
  • limetinlohkoja

Ravintosisältö

  • Energia
    158 kJ / 38 kcal
  • Rasva
    0,8 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,1 g
  • Hiilihydraatit
    5,6 g
  • josta sokereita
    0,8 g
  • Proteiini
    1,3 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna kattilassa vesi, kasvisfonditiiviste, kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä mausteet ja suola. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia ja siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan.
  2. Huuhtele bimit, paksoinlehdet ja retiisit. Pilko bimit ja siistitty paksoi sopiviksi suupaloiksi. Hienonna kuorittu salottisipuli. Puolita siitakesienet. Viipaloi retiisit ohuiksi. Paista siitakesieniä pinnoitetulla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Kiehauta bimipalat vedessä erillisessä kattilassa nopeasti napakoiksi, upota kylmään veteen ja valuta.
  3. Valmista nuudelit paketin ohjeen mukaan ja valuta. Jaa nuudelit keittokulhojen pohjalle ja saksi hiukan lyhyemmiksi. Jaa kulhoihin nuudelien päälle muut esivalmistellut ainekset.
  4. Kaada kulhoihin kiehuvan kuumaa lientä ja viimeistele annokset tuoreilla yrteillä, mungpavun iduilla ja murskatuilla suolapähkinöillä. Mausta makusi mukaan chilikastikkeella ja limetillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (50 arviota)

  • Keittojen ystävä
    1 kuukausi sitten
    Soveltaen tehty täytteiden osalta (mm porkkanaa, purjoa) , mutta se tärkein eli liemi oli omaan makuun passeli. Tähtianista voisi kuitenkin jatkossa laittaa vähän vähemmän.
  • Kiitos
    6 kuukautta sitten
    Kuvassa ei ole pho-nuudeli, vaan vermiselli.
  • Ellunkana
    2 vuotta sitten
    Missä kohdassa salottisipuli käytetään? Ei näy kirjoitetussa ohjeessa eikä videossa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Ellunkana, hienonnettu banaanisalottisipuli lisätään kulhoihin nuudelien päälle samanaikaisesti muiden esivalmisteltujen ainesten kanssa.
  • Japiitu
    6 vuotta sitten
    Meidän perheen suosikki