Hot pot
Höyryävän kuuma hot pot on alunperin kiinalainen fonduetyyppinen ruoka. Hot pot sopii illanistujaisruoaksi ja sen voi tarjota myös keittona. Noin 4,85€/annos.
6-8 annosta30 - 60 min
Ainekset
6-8 annosta
Liemi
- 2 1/2lvettä
- 4Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondia
- 10valkosipulinkynttä
- 30gtuoretta inkivääriä
- 6-8(n. 100 g)Pirkka mietoa punaista chiliä
- 10kokonaista neilikkaa
- 5laakerinlehteä
- 5tähtianista
- 1kanelitanko
Lisäkkeet
- 400gPirkka isoja katkarapuja (pakaste) tai
- kuorittuja raakoja jättikatkarapuja (pakaste)
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
- 1pkt(250 g)maustamatonta kiinteää tofua
- 1(400 g)Pirkka parsakaalia
- 150griisinuudeleita
- 3-5kevätsipulinvartta
Maapähkinätahna
- 1valkosipulinkynsi
- 2rklriisiviinietikkaa
- 2tlpaahdettua seesamiöljyä
- 1tlsambal oelek chilitahnaa
- 1rkltuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa vesi ja annosfondit kattilaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Viipaloi chilit, poista kannat ja siemenet. Lisää kaikki mausteet isoon pataan tai kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 15-20 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa maustetahna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki mausteet maapähkinävoin joukkoon.
- Sulata katkaravut. Puhdista ja paloittele sienet kahteen-neljään osaan. Paloittele tofu ja parsakaali. Pätki riisinuudelit pienemmiksi. Hienonna kevätsipulit. Laita kaikki lisäkkeet erillisiin kulhoihin tarjolle.
- Jos sinulla on erillinen keittolevy, voit nostaa padan keittolevyn päälle pöytään ja jokainen ruokailija voi kypsentää haluamansa raaka-aineet liemessä ja kauhoa lautaselleen myös lientä. Riisinuudelit voit pätkiä suoraan annoskulhojen pohjalle, ne kypsyvät, kun lisäät päälle lientä. Vaihtoehtoisesti voit myös sujauttaa kaikki lisäkkeet kerralla mausteliemeen ja kypsentää liedellä vielä muutaman minuutin ajan ja tarjota koko aterian keiton tapaan.
- Tarjoa maapähkinätahnan kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi