Hot potTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hot pot

  • Annosmäärä6–8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Höyryävän kuuma hot pot on alunperin kiinalainen fonduetyyppinen ruoka. Hot pot sopii illanistujaisruoaksi ja sen voi tarjota myös keittona.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6–8 annosta

Liemi

2 1/2 l
 
vettä
tai
4
 
tai
10
 
valkosipulinkynttä
tai
30 g
 
tuoretta inkivääriä
tai
6–8 (n. 100 g)
 
tai
10
 
kokonaista neilikkaa
tai
5
 
laakerinlehteä
tai
5
 
tähtianista
tai
1
 
kanelitanko
tai

Lisäkkeet

400 g
 
 
Pirkka isoja katkarapuja (pakaste)
tai
kuorittuja raakoja jättikatkarapuja (pakaste)
tai
1 rs (200 g)
 
tai
1 pkt (250 g)
 
maustamatonta kiinteää tofua
tai
1 (400 g)
 
tai
150 g
 
riisinuudeleita
tai
3–5
 
kevätsipulinvartta
tai

Maapähkinätahna

1
 
valkosipulinkynsi
tai
1/2 dl
 
tai
3 rkl
 
tai
2 rkl
 
riisiviinietikkaa
tai
2 tl
 
paahdettua seesamiöljyä
tai
1 tl
 
sambal oelek chilitahnaa
tai
1 rkl
 
tuoretta korianteria hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
408 kJ / 98 kcal
Rasva
3,8 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
7,8 g
josta sokereita
1,1 g
Proteiini
7 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Mittaa vesi ja annosfondit kattilaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Viipaloi chilit, poista kannat ja siemenet. Lisää kaikki mausteet isoon pataan tai kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 15–20 minuuttia.

Valmista sillä aikaa maustetahna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki mausteet maapähkinävoin joukkoon.

Sulata katkaravut. Puhdista ja paloittele sienet kahteen-neljään osaan. Paloittele tofu ja parsakaali. Pätki riisinuudelit pienemmiksi. Hienonna kevätsipulit. Laita kaikki lisäkkeet erillisiin kulhoihin tarjolle.

Jos sinulla on erillinen keittolevy, voit nostaa padan keittolevyn päälle pöytään ja jokainen ruokailija voi kypsentää haluamansa raaka-aineet liemessä ja kauhoa lautaselleen myös lientä. Riisinuudelit voit pätkiä suoraan annoskulhojen pohjalle, ne kypsyvät, kun lisäät päälle lientä. Vaihtoehtoisesti voit myös sujauttaa kaikki lisäkkeet kerralla mausteliemeen ja kypsentää liedellä vielä muutaman minuutin ajan ja tarjota koko aterian keiton tapaan.

Tarjoa maapähkinätahnan kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    29,80/kg
  • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk
    Hinta 3,39/kpl
    16,95/kg
  • Pirkka espanjalainen parsakaali 400g 1lk
    Hinta 1,59/kpl
    3,98/kg
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    Hinta 1,99/kpl
    13,27/l
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Urtekram smooth maapähkinävoi 230g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    16,91/kg
  • Urtekram crunchy maapähkinävoi 230g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    16,91/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (37 arviota)