Gado Gado -salaatti
Gado gado -salaatin sielu on soijalla ja chilillä maustettu maapähkinäinen kastike. Noin 2,40€/annos.
4-6 annosta30 - 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 4(240 g)kiinteää perunaa (vihreä pussi)
- 1/2ps(300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 1dlPirkka soijapapuja (pakaste) tai herneitä
- 1rs(250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
- 1rs(100 g)siitakesieniä
- tilkka rypsiöljyä
- 1/2(125 g)pieni kurkku
- 1(80 g)pieni porkkana
- 3dl(100 g)Pirkka jäävuorisalaattia
- 150gpunakaalia
- 1dlmungpavun ituja
- 1dlPirkka kidneypapuja suolaliemessä
- n. 1dlPirkka suolapähkinöitä
- ripaus suolaa
- ripausmustapippuria
Kastike
- 4valkosipulinkynttä
- n. 1dlvettä
- 1/2dllimetinmehua
- 1/2dlfariinisokeria
- 1tlchilihiutaleita
- 2rklsoijakastiketta
Valmistus
30 - 60 min- Keitä ja kuori perunat. Viipaloi ne jäähtyneinä.
- Keitä papuja ja herneitä 3 minuuttia kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja upota ne heti kylmään veteen.
- Halkaise tomaatit ja siitakesienet. Paista siitakesienet pannulla pienessä tilkassa öljyä, kunnes vesi on haihtunut. Mausta ripauksella suolaa.
- Paloittele kurkku. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Leikkaa salaatti pieneksi ja punakaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset monitoimikoneen kulhossa.
- Kokoa salaatit annoksiksi lautasille. Voit levittää kastikkeen paksuksi kerrokseksi lautasten pohjalle ja asetella pilkotut salaattiainekset tarjoiluastiaan kastikkeen päälle tai lisätä kastiketta perinteiseen tapaan kasvisten pinnalle. Mausta annokset suolalla ja mustapippurilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Huom! Korvaa halutessasi soijakastike kalakastikkeella, mutta huomioi, että tällöin ruoka ei sovi kasvissyöjille. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
10/10